Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

El Sistema

El Sistema Örnsköldsvik består av Dream Orchestra, en stråkorkester för nyanlända, samt verksamhet på grundskolorna: Sörliden-, Högland-, Hållänget- och Själevadskolan. Verksamheten på grundskolan innehåller sång, rytm, rörelse och instrumentspel där barnen får sjunga, dansa och spela instrument flera gånger i veckan tillsammans med sina kompisar, lärare och professionella kulturutövare.

Vi verkar för ett inkluderande samhälle där barnen ska få växa i ett sammanhang. Att få växa i ett sammanhang innebär även att vi får träffa barn och föräldrar för att spela, sjunga, dansa och fika tillsammans, de träffarna kallar vi för Vänstay.

Upplägg på El Sistema

Med två lektioner varje vecka ger vi barnen tillfälle att bli trygga i grupp. El Sistema finns på Sörlidenskolan för alla barn från 5 års ålder tom åk 3 samt på Hållänget- och Höglandskolan startar verksamheten i åk 2. Från åk 2 fokuserar vi på instrumentspel i ensemble.

Ensembler och projekt from åk 4

Sörliden Symfonikerna

El Sistema Allstars på nya högstadieskolan Höglidenskolan.

HållängetsTräblås

Dream Orchestra Örnsköldsvik ny form på gång för vår orkester för ensamkommande ungdomar.

El Sistema förskola sjunger gemensamma sånger för alla förskolebarn runt omkring Sörliden- och Själevadskolan.

Bakgrund El Sistema är en kör och orkesterskola från Venezuela, ett program skapat 1975 av ekonomen och musikern José Antonio Abreu med visionen att man genom musik kan medverka till att utveckla och skapa en positiv social förändring i barns liv.

Mer info: https://www.facebook.com/elsistemaornskoldsvik/

Kontakt: Johannes Lindh 072-5483608 Processledare El Sistema Örnsköldsvik Mail: johannes.lindh@ornskoldsvik.se

Sidan uppdaterades

2020-03-30

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Johannes Lindh
072-548 36 08
projektledare El Sistema
Skicka e-post