Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kulturskolan utvecklar arbetet kring inkludering av barn och unga

Tisdag 18 september – torsdag 20 september 2018 står Kulturskolan i Örnsköldsvik som värd för ett studiebesök inom projektet Kluchi 2.0. Kluchi betyder Nycklar till kreativitet.

För att utveckla arbetet kring inkludering av barn och unga oberoende av funktionsvariation så deltar Örnsköldsviks kommun som enda kommun i Sverige i projektet. Tillsammans med projektdeltagare från Archangelskregionen i Ryssland kommer man att besöka verksamheter med inkluderande konstnärlig inriktning och utbyta erfarenheter från det egna lokala arbetet.

– Tanken med att vi deltar i projektet är att hitta nya vägar till hur vi kan inkludera barn och ungdomar på olika sätt. Att hitta sammanhang där vi kan finnas på samma arena och vara tillsammans i skapande. Ett mål är att vi ska kunna samverka mer kring barn och unga. Ett gott arbete finns redan etablerat i kommunens olika verksamheter, men vi vill försöka få till en genomgripande samverkan verksamheter emellan. Det ger oss en stark gemensam, kreativ kraft i kulturen, säger Ann-Catrin Brandtlin kulturskolechef Örnsköldsviks kommun.

Projektet genomförs tillsammans med Share Music & Performing Arts samt fem ryska kommuner, Arkhangelsk, Kargopol, Velsk, Leshukonskoye och Krasnoborsk. Verksamheter från Örnsköldsviks kommun som deltar är Kulturskolan med Glädjeteatern, grundsärskolan, gymnasiesärskolan och Örnsköldsviks Folkhögskola.

17 oktober 2018 kommer en festival, tillika världens barngalan hålls i Nolaskolans aula, temat är inkludering. Aktörer: kulturskolan grund- och gymnasiesärskolan, samt glädjeteatern.

Aktuelltartikel publicerad av: Sten-Ove Sundlöf

2019-10-21

 Kontakta oss

Sten-Ove Sundlöf

Verksamhetsledare Kulturskolecentrum

0660-882 78

Skicka e-post