Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Program för utbildning i programmering för lärare hösten 2019

Nu är programmet för utbilningarna i programmering klart

Program för utbildningar för lärare i programmering.

Datum

Kurs

Information

3 oktober

code.org

mellanstadiet

8 oktober

BlueBots

lågstadiet

10 oktober

Lego NXT robot

högstadiet

15 oktober

Fusion 360 & 3D-utsrkifter

högstadiet

17 oktober

code.org fortsättning

mellanstadiet

22 oktober

micro:bit för NoT

högstadiet

24 oktober

Minecraft för fritidspedagoder

fritids

7 november

Minecraft för lärare

mellan- & högstadiet

28 novebmer

Tinker CAD

mellanstadiet

3 december

WeDo 2.0

mellanstadiet

5 december

micro:bit

högstadiet

Skicka din anmälan till oss på KomTek@ornskoldsvik.se.

BlueBot

För lärare i lågstaidet erbjuder vi nu en utbildning i BluBot, denna är ett krav för att låna våra BlueBots. Som fortsättning på detta finns även en utbildning i BlueBot på Ipad samt Scratch jr.

När du gått BlueBot och Skratch jr får du möjlighet att låna en klassuppsättning Ipads.Som medlem i en grupp på Örnkom kan du boka den tid du vill låna robotarna och Ipads.

Robotprogrammering med Legos NXT

För lärare i högstadiet erbjuder vi nu en utbildning robotprogrammering med Lego NXT. Bygg robot med Lego och gör olika programmeringsuppdrag.

Denna utbildning är ett krav för att låna våra NXT-robotar.

Blockprogrammering med code.org

Passar bra till både mellan- och högstadiet som introduktion till blockprogrammering. Programmera i programmeringsspåket JavaScript med hjälp av pusselbitar som passas ihop. Sidan code.org erbjuder en massa olika programmering, där hittar du lärarhandledningar och forum. Utbildningspasset är en bra start att komma igång med programmering.

Rita och konstruera med datorn CAD

Börja att rita i 3D med TinkerCAD. TinkerCAD passar bra till både mellan- och högstadiet. Med hjälp av TinkerCAD lär du dig att se i 3D samt hur ett CAD-program är uppbyggt. Vill du jobba med programmering kan du "rita" med hjälp av blockprogrammering. I TinkerCAD kan du även simulera elektronikkrestar och programmering med Aurdino. Denna första introduktion går igeom grundläggande ritning med TinkerCAD.

En fortsättning på TinkerCAD är Fusion 360. Fusion 360 är ett proffsverktyg för att rita i 3D. Du jobbar vidare med olika vyer och andra vedertagna begrepp inom CAD. Du kan även använda dina alster från TinkerCAD i Fusion 360.

När du gått kurs i CAD finns möjlighet att låna 3D-skrivare eller skriva ut mindre altster hos oss.

Minecraft

Minecraft Education kan användas som ett digitalt verktyg i undervisningen. Det går att använda på många olika sätt, främst inom teknik och kemi. Programmera, exprimentera med kemiska föreningar eller konstruera egna uppfinningar i spelet. Det finns ett stort utbud av färdiga lektionsupplägg i olika ämnen.

Minecraft för frididspedagoger fokuserar mer på spelets kreativa innehåll. Designa digitiala kreationer, utmana varandra i tekniska utmaningar eller utforska nya metoder för att styra och programmera.

micro:bit

micro:bit är en mikrodator som du programmerar till att göra olika saker. Med hjälp av micro:bit kan du även styra olika saker som elektronik eller liknande. micro:bit kan programmeras med olika programmeringsspråk, JavaScript Blockprogrammering , JavaScrip textprogrammering och Python. Utbildningen innehåller enkla övningar med blockprogrammering för att komma igång.

Utbildningen i micro:bit ger läraren möjlighet att låna en klassuppsättning micro:bit att jobba med i klassrummet.

WeDo 2.0

WeDo 2.0 är ett koncept där ni jobbar, med hjälp av Lego, med projekt i skolan. Projekten, som riktar sig på Naturvetenskap och teknik, är indelade i tre delar. Där en viktig del är dokumentation. Detta passar väl in i digitalisering.

KomTek kommer sedan ut och håller i programmeringsdelen där eleverna bygger en robot som de sedan programmerar.

Algodoo

I Algodoo visar du fysikens lagar genom att programmera fysiksimuleringar.

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

KomTek
0660-885 64
070-546 38 16
Skicka e-post

Mer information