Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Utlåning

KomTek har några olika "lådor" som vi kan låna ut till skolor och fritids. För att låna dessa måste du som pedagog först gå en utbildning i ämnet. Lådorna bokas via Örnkom, mail eller telefon. Du hämtar och lämnar lådorna på KomTek.

Dessa lådor finns till utlåning:

BlueBot

BlueBot är en liten enkel robot som ser ut som en skalbagge. Du programmerar den med knapparna på ryggen. Att programmera med BlueBot ger en grundläggande kännedom om programmering. Till BlueBot finns en mängd olika mattor som du lånar i samband med att du lånar BlueBot.

BlueBot är vår mest populära utlåningsrobot. Därför är de ofta utlånande och ibland kan det vara kö på dem. Kolla om du inte kan låna någon av våra andra robotar. Robotmus eller Doc.

Du kan fortsätta att jobba med BlueBot och programmering på Ipads.

Robotmus

Denna Robotmus är en utlåningsrobot som är exklusiv för fritids. Robotmusen liknar BlueBot. Du programmerar den med knapparna på ryggen. Den går dock inte att programmera med Ipad som BlueBot gör. Den går inte lika långt för varje steg så du får göra egna banor och mattor till programmeringen. Vara med kreativ.

DOC-robot

Ytterligare en variant på enkel programmerbar robot. En liten robotfigur som programmeras med hjälp av knapparna på dess huvud.

Till denna robot kommer mattor med övningar och programmeringskort.

Lego NXT

Bygg och programmera för att lösa olika programmeringsuppdrag.

Du kan programmera NXT både med dator och Ipad. För detta måste du ha ett gratisprogram installerat.

Lego Tekniklådor

Låna en uppsättning lådor med Teknik-Lego. Lös olika uppdrag eller låt eleverna bygga fritt med hjälp av de kända små klossarna.

Detta kräver ingen dator, Ipad eller programmering.

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

KomTek
0660-885 64
070-546 38 16
Skicka e-post

E-tjänster och blanketter