Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Samarbete med Fritids

KomTek jobbar med att få barn och ungdomar intresserade av teknik.

KomTek har under åren haft ett bra och utvecklat samarbete med skolor och vissa Fritids. Vi vill gäran utöka detta samarbete med fritidshemmen. Därför gör vi en uppdatering och nysatsning på Fritids.

Inplanerade utbildningar våren 2020:

Alla utbildnignar är på KomTek mellan 8:30-11:00

  • tisdag 12 maj Minecraft-utbildning
  • torsdag 14 maj Inspirationsträff med workshop
  • tisdag 19 maj Minecraft-utbildning
  • tisdag 26 maj Minecraft-utbildning
  • torsdga 28 maj utbildning enkel robotprogrammering
  • tisdg 2 juni Minecraft-utbildning

Anmälan till utbildningar för fritidspedagoger

Vi är öppna för förslag och önskemål från er pedagoger. I första hand kommer vi att jobba med tre olika delar: Utbildningar och inspirationspass, Utlåning och Teknikvagnen.

Utbildningar och inspriationspass

Vi försöker att göra andra övningar är de som vi gör med pedagogerna i skolan. Detta för att eleverna ska få fler utmaningar och känna att detta inte är samma som skolan. Vid utbildningstillfället får du även tips och ideer hur du kan jobba med programmering på ett lustfyllt och trevligt sätt.

Utlåning

KomTek har några olika "lådor" som vi kan låna ut till skolor och fritids. För att låna dessa måste du som pedagog först gå en utbildning i ämnet. Lådorna bokas via Örnkom, mail eller telefon. Du hämtar och lämnar lådorna på KomTek.

Teknikvagn

KomTek har i ett tidigare projekt utrustat verktygsvagnar med verktyg och material som kan användas för kreativt skapande på fritids. Det har nu gått några år och vi vet att det är många vagnar som står och väntar på nyfikna och kreativa barn.

Tekniktips Teknikhörnan

KomTek samarbeter med Tidningen 7 och Teknikhörnan. Där kan du hita olika tips som är enkla att göra för eleverna. Ladda ner och skriv ut eller använd som inspiration. Du hittar dem på Tidningens hemsida: webben7.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på vår sida Teknikhörnanöppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades

2020-05-11

Sidansvarig:

 Kontakta oss

KomTek
0660-885 64
070-546 38 16
Skicka e-post

E-tjänster och blanketter