NoT-dagarna för de äldsta (7-9)

Tema

Temat för NoT-dagarna är förnybar energi. I år med fokus på energi från vinden.  

NoT-dagen, vecka 48

Torsdag 29 november är NoT-dagen för högstadiet. Upplägget för dagen är typ Spindeln med olika stationer där eleverna får testa olika aktiviteter.

Varje klass delas in i team om 8 elever i varje team, detta görs innan ni kommer till Fjällräven center.

Anmälan

Anmäl din klass till för- eller eftermiddag. Din tävlingstid får du med e-post när listan med tävlingstider är klar. Därför är det bra om du gör din anmälan i god tid innan tävlingsdag.

Uppgiften

Uppgiften blir att bygga och designa ett vindkraftverk. Tävlingen är i två delar. Effektivaste vindkraftverk och bästa design.

I uppigften ingår också en elektronikdel. Denna del måste sitta på vindkraftverket så att det syns hur många lampor som tänds vid körning.

Material

Vindkraftverken bygger ni av materialsatser som ni får av KomTek. Material till elektronikdelen hämtas samtidigt.

Även om vi har ett återkommande tema där vi utgår ifrån att kunna använda förnyelsebar energi som energikälla så jobbar vi ständigt med att förfina och utveckla uppgifterna som är anpassade för de olika åldrarna. För de allra äldsta, åk 7-9, har vi försökt att göra en utveckling genom att göra en elektronikuppgift som vi hoppas dels ska vara rolig att göra men som även ska kunna öka förståelsen för uppgiften. Alla uppgifter har anpassats utifrån innehållet i Lgr-11.PDF

Sidan uppdaterades

2018-09-25

Sidansvarig: