Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

NoT-dagarna för de äldsta (7-9)

Tema

Temat för NoT-dagarna är förnybar energi. I år med fokus på energi från vattnet.  

Uppgiften

Uppgiften är att bygga och konstruera den effektivaste vattenturbinen. Vattenturbinen ska driva belysning i ett hus, som ni bygger av massaark som ni får från KomTek. Belysningen tänds i prioritetsordning, som ni bestämmer, med hjälp av ett kretskort. Till uppgiften ingår även en programmeringsdel där ni ska göra en fuktvarnare.

NoT-dagen vecka 47

Högstadiets dag är torsdag 19 november. På grund av pågående pandemi kommer vi att köra tävlningarna som en livesändning via vår YouTube-kanal. Ni bokar en tid för när er turbin ska tävla. När er turbin tävlar har ni möjlighet att vara med direkt via Teams. Tävlingarna går live hela dagen. För att kunna följa tävlingarna måste man ha en inloggning som ni får av oss.

All informaton och anmälningsmöjligheter hittar ni på vår NoT-portal.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Koppling till övriga skolarbetet

Även om vi har ett återkommande tema där vi utgår ifrån att kunna använda förnyelsebar energi som energikälla så jobbar vi ständigt med att förfina och utveckla uppgifterna som är anpassade för de olika åldrarna. För de allra äldsta, åk 7-9, har vi försökt att göra en utveckling genom att göra en elektronik- programmerings-uppgift som vi hoppas dels ska vara rolig att göra men som även ska kunna öka förståelsen för uppgiften. Alla uppgifter har anpassats utifrån innehållet i Lgr-11.PDF

Sidan uppdaterades

2020-10-05

Sidansvarig: