NoT-dagarna för de äldsta (7-9)

Tema

Temat för NoT-dagarna är förnybar energi. I år med fokus på energi från solen.  

NoT-dagen, vecka 47

Torsdag 21 november är NoT-dagen för högstadiet. Upplägget för dagen är typ Spindeln med olika stationer där eleverna får testa olika aktiviteter.

Varje klass delas in i team om 8 elever i varje team, detta görs innan ni kommer till Fjällräven center.

Anmälan

Anmäl din klass till för- eller eftermiddag. Din tävlingstid får du på plats. För att allt ska gå så smidigt som möjligt vill vi ha er anmälan snarast.

Uppgiften

Uppgiften blir att bygga och designa en solfångare. Tävlingen är i två delar. Effektivaste solfångare och bästa design.

I uppigften ingår också en elektronik- och programmeirngs del. Dessa delar måste fungera för att solfångaren ska kunna tävla i design.

Material

Solfångarna bygger ni av materialsatser som ni får av KomTek. Material till elektronik- och programmerings delen hämtas samtidigt.Ni kommer att programmera micro:bit. Dessa måste lämnas tillbaka efter tävlingarna. De lämnas då i receptionen på Fjällräven center.

Koppling till övriga skolarbetet

Även om vi har ett återkommande tema där vi utgår ifrån att kunna använda förnyelsebar energi som energikälla så jobbar vi ständigt med att förfina och utveckla uppgifterna som är anpassade för de olika åldrarna. För de allra äldsta, åk 7-9, har vi försökt att göra en utveckling genom att göra en elektronik- programmerings-uppgift som vi hoppas dels ska vara rolig att göra men som även ska kunna öka förståelsen för uppgiften. Alla uppgifter har anpassats utifrån innehållet i Lgr-11.PDF

Sidan uppdaterades

2019-09-19

Sidansvarig: