Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

KomTek IT-Café för lärare: Tema Grooming

Välkommen till KomTeks IT-Café

torsdag den 12 mars klockan 15:00

Föreläsning om grooming och barns trygghet på internet med Joanna Lundquist från Change Attitude. Joanna är expert på arbetet mot sexuellt våld mot barn, och har lång erfarenhet av att arbete med frågorna. Förutom arbetet på Change Attitude har hon under tio år varit ansvarig för påverkansarbetet på ECPAT i Sverige, och startade ECPAT Hotline.

Presentation och kostnadsfri utdelning av Parkgömmet till alla grundskolor i kommunen.

Stiftelsen Change Attitudelänk till annan webbplats har tagit fram det digitala läromedlet Parkgömmet för att öka barns riskmedvetenhet på internet med ett särskilt fokus på grooming. Läromedlet har tagits fram tillsammans med Högskolan i Skövde och projektet finansieras av World Childhood Foundation och Svenska Postkodstiftelsen.

Parkgömmetlänk till annan webbplats riktar sig främst mot barn i åldrarna 8-10 år, och är ett digitalt verktyg inom ramen för läroplanens digitaliseringskrav. Genom att spela Parkgömmet får barnen erfarenhet av beslut och konsekvenser relaterade till onlinebeteende i en säker och trygg miljö. Du kan läsa mer om Parkgömmet i IT-Pedagogens artikellänk till annan webbplats.

Anmäl dig och ditt arbetslag på komtek@ornskoldsvik.se

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabet Andersson

2020-01-27

 Kontakta oss

KomTek
0660-885 64
070-546 38 16
Skicka e-post