Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Glas & design, kortkurs

För dig över 12 år
tisdagar 19:00 - 20:30

Beskrivning:
Glas är ett spännande och fantastiskt material. Det går att blästra, gravera och fusa. 

I kursen kommer vi att använda gammalt glas för återvinning men även nytt glas för att göra fina smycken mm. 

Kursen omfattar 4 gånger. För anmälan klicka till höger för webanmälan.
Vill du, så startar en fortsättning vecka 43.

Blästra

Med starkt lufttryck blåser man fin sand på glaset. Då uppkommer en matt frostliknande yta. Du kan maskera glaset till fina mönster. 

Isblomslim

När du blästrat glaset kan du behandla det med isblomslim för att uppnå en mycket vacker struktur i glaset som påminner om iskristaller. 

Gravyr

Som ytterligare möjlighet till utsmyckning kan man gravera sitt glas. Använd olika tjocklekar på gravyrstiftet för att ytterligare förstärka ditt mönster. 

Glasfusning

Att fusa betyder smälta samman. Med glasfusing kan du smälta samman olikfärgade glas och metaller till effektfulla och personliga smycken. Använd olika typer glas för olika resultat. Till exempel kan du fusa med Dikroiskt glas som är väldigt vackert.

Du kan även fusa med lägre värme för att bara böja glaset, fallfuse eller tackfuse. Då kan man göra fina skålar, ljuslyktor mm. 

Kantiga, hårda och färgade glas som smälts ihop till mjuka, vackra, unika skapelser.

Silverlera 

Silver lera är lera gjord av pulvriserat finsilver, organisk bindemedel och vatten. Efter bränning har du ett smycke i 999-silver.

Leran modelleras och formas som vanlig modellera. När leran torkat bränns den i ugn. Smycket kan sedan slipas och poleras som vanligt silver. Passar utmärkt att kombinera med fusat glas.


Sidan uppdaterades

2017-05-10

Sidansvarig:

E-tjänster och blanketter

 Kontakta oss

Handledare på Glas & design
Inger Karlsson
Madeléne Nordquist

KomTek
0660 - 885 64
Skicka e-post