Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Förskoleklass

Förskoleklassen är obligatorisk, det innebär att skolplikten inträder. Förskoleklassen har en gemensam läroplan med grundskolan, Lgr 11.

Ditt barn har plats i förskoleklass på den kommunala skolan i närheten av er bostad.

Det är den adress där barnet är folkbokförd som ligger till grund för vilken grundskola barnet tillhör. Vid osäkerhet kring vilken skola ditt barn tillhör kontakta expeditionen för aktuella grundskolor.

Här kan du se vilka bostadsområden som kopplas till vilka skolor - Grundskolorlänk till annan webbplats

Det fria skolvalet ger vårdnadshavare möjlighet att ansöka om plats på annan skola än den barnet tillhör. I ett sådant fall kontaktar ni rektor på den skola som önskas senast 15 februari för ansökan om skolplacering.

Fritidshem - Skolbarnsomsorg

På fritidshemmet erbjuds eleverna plats innan och efter skolan samt under lov. Även fritidshemmet har gemensam läroplan med grundskolan, Lgr 11.

Samtliga vårdnadshavare som önskar fritidshemsplats för sitt barn måste ansöka om plats på E-tjänsten www.ornskoldsvik.se/utbildningochbarnomsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller blankett för ansökan. Inloggning kan göras med E-legitimation (mobilt bank-id) eller lösenord. Ansökan för fritidshemsplats ska göras senast 31 maj 2021. För att ditt barn ska ha rätt till fritidsplats skall du som vårdnadshavare arbeta eller studera.

Ni vårdnadshavare vars barn har förskoleplats under våren 2021 kommer automatiskt att få den avslutad per 31 juli. Ska förskoleplatsen avslutas tidigare än 31 juli måste platsen sägas upp med 1 månads uppsägningstid.

Skolskjuts

Om avståndet till skolan är minst 2 km, kan eleven ha rätt till skolskjuts. Läs mera på Skolskjuts Örnsköldsviks grundskolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2021-02-01

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Verksamhetschefer
Mikael Breilin
0660-883 65
070-395 13 17
Skicka e-post

Anders Fager
0660-883 77
070-191 98 47
Skicka e-post