Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland har skärpt de allmänna råden i länet för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Förskoleklass

Från och med höstterminen 2018 är förskoleklassen obligatorisk. Det innebär att skolplikten inträder. Förskoleklassen har en gemensam läroplan med grundskolan, Lgr 11.

Ditt barn har plats i förskoleklass på den kommunala skolan i närheten av er bostad.

Det är den adress där barnet är folkbokförd som ligger till grund för vilken grundskola barnet tillhör. Vid osäkerhet kring vilken skola ditt barn tillhör mejlar du barnomsorg@ornskoldsvik.se alternativt kontaktar expeditionen för aktuella grundskolor.

Här kan du se vilka bostadsområden som kopplas till vilka skolor - Grundskolorlänk till annan webbplats

Det fria skolvalet ger vårdnadshavare möjlighet att ansöka om plats på annan skola än den barnet tillhör. I ett sådant fall kontaktar ni rektor på den skola som önskas senast 15/3 inför nytt läsår för ansökan om skolplacering.


Fritidshem - Skolbarnsomsorg

Barn som har placering på förskola eller hos dagbarnvårdare flyttas till fritidshem från 1 augusti.

Om barnet INTE har behov av fritidshemsplats måste ni göra uppsägning/ avsluta nuvarande placering. Använd E-tjänsten eller blankettöppnas i nytt fönster.

Inloggning kan göras med E-legitimation (mobilt bank-id) eller lösenord.

Uppsägningstiden är en månad.

Vid ny placering inom 4 månader tas avgift ut under uppehållet.

Barn som har placering som avslutas 31 maj flyttas inte över till fritidshem. Om det finns behov av fritidshemplats görs anmälan på E-tjänsten eller blankett för ansökan.

Om du har frågor kan du vända dig till barnomsorg@ornskoldsvik.se

Skolskjuts

Om avståndet till skolan är minst 2 km, kan eleven ha rätt till skolskjuts. Läs mera - Skolskjuts Örnsköldsviks grundskolor

Sidan uppdaterades

2020-03-13

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Verksamhetschefer
Mikael Breilin
0660 - 883 65
070 - 395 13 17
Skicka e-post

Anders Fager
0660 - 883 77
070 - 191 98 47
Skicka e-post