Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Traditioner

Positiva händelser vill vi lyfta fram i vår verksamhet. Många av dessa händelser har under årens lopp blivit traditioner på vår förskola.

Födelsedagar
Varje barns födelsedag är speciell. Denna dag får barnet vara i centrum och känna sig extra speciell. Vi firar genom att sjunga för den som fyller år. Ibland vill födelsedagsbarnet bli hissat i luften av sina kamrater. Den dagen dukas det extra fint för den som fyller år.

Lucia
På Rödluvan har vi firat Lucia ute under ett antal år. Vi tränar dessa sånger under en längre period. Denna tradition medför att Lucia-, tomte- eller pepparkakskläderna ska passa utanpå ytterkläderna. När vi firar på detta sätt ger vi många personer chans att dela denna tradition med oss. Eftersom vi är ute på vår gård kan både mormor, farfar och även någon granne vara med vid detta tillfälle.

Tomtedagen
Någon dag innan jul har vi en julfest tillsammans med alla Rödluvebarn. Denna dag kallar vi "tomtedagen". Alla barn, som vill, får vara tomteklädda.

Julgransplundring Efter jul har vi julgransplundring ute på vår gård. Vi dansar runt granen och sedan plundrar vi den!

Rödluveloppet
På fettisdagen brukar vi ha ett litet skidlopp, om vädret tillåter. Det är inte alltid det finns snö att åka på, tyvärr. De som inte kan genomföra loppet i vår lilla skog, brukar ta sig runt huset på sina skidor. Denna dag brukar vi också fika en semla!

Påskfest
Varje skärtorsdag firar vi påskfest. Vi har en gemensam sångsamling där vi sjunger några typiska påsksånger. Ofta får vi också besök av en vacker Höna. Det händer att hon är på jakt efter sin vän Kaninen. Sedan fikar vi en påskbakelse tillsammans.

Midsommarfirande
Till midsommar plockar vi många blommor som vi sedan pryder vår midsommarstång med. Efter det sjunger och dansar vi runt stången. Har vi tur med vädret intar vi vår lunch utomhus. Denna dag kan vi vara säker på ett det blir efterrätt!

Sidan uppdaterades

2015-08-18

Sidansvarig: