Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Traditioner

Återträff
Under tidig höst bjuder vi in våra "gamla" Bikupebarn med motfröknar till oss. Det blir ett tillfälle till samtal och kära återseenden.

Luciafirande
Vårt Luciafirande har vi ute på vår gård med en härlig brasa tänd vid grillplatsen. Föräldrar och anhöriga bjuds på sång. Fika säljs till självkostnadspris. Gratis för barn.

Rumploppet
I början av året åker vi tillsammans vårt stora stjärtloppsrace i förskolans backe.

Bikupeloppet
På fettisdagen har vi vårt årliga bikupelopp där vi tillsammans åker skidor eller promenerar. Vid målgång blir det medaljutdelning till alla och vi avslutar med semla och varm dryck.

Vårfesten
Vi har en vårfest i maj på förskolan, oftast på förskolans dag med barn, personal, föräldrar och syskon. Alla tar med egen mat och dryck. Förskolan ordnar med flera grillar där vi kan grilla vår mat. Vi visar barnens alla arbeten under året.

Hälsovecka
Att planera och genomföra en återkommande hälsovecka har givit oss goda möjligheter att fördjupa våra och barnens reflektioner kring vad just jag mår bra av. Vi planerar aktiviteter som massage, olika rörelse och gympa pass som återkommer under veckan. Olika stationer inrättas på gården med matlagning, provsmakning och andra upplevelser för alla sinnen.

Sommarfesten  
Den fest som avslutar året deltar alla förskolans barn i, men den tillägnas lite extra våra blivande skolbarn. Här inbjuds också avgångsbarnens familjer och förmiddan avslutas med sång, flaggor och lunchbuffé.

Sidan uppdaterades

2018-01-26

Sidansvarig: