Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Växelvis distans- och fjärrundervisning för kommunens högstadieskolor

Från och med måndag 11 januari införs växelvis distans- och fjärrundervisning på samtliga kommunala högstadieskolor. Distans- och fjärrundervisning införs som en förebyggande åtgärd för att minska smittspridningen av Covid-19.

Under vecka 2 har högstadieelever i årskurs 8 distans- och fjärrundervisning. Vecka 3 kommer årskurs 7 att ha distans- och fjärrundervisning. Under vecka 3 kommer nytt beslut att fattas av förvaltningsledningen om distans- och fjärrundervisning ska fortsätta vecka 4 med någon årskurs eller om alla elever är på plats i skolan från vecka 4.

Beslutet grundar sig i regeringens besked från 7 januari som gör det möjligt för högstadieskolor att bedriva fjärr- eller distansundervisning, för att undvika trängsel i skolan och kollektivtrafiken och minska smittspridningen. Bestämmelsen träder i kraft från och med 11 januari.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2021-01-08