Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Så blir studenten vid Örnsköldsviks Gymnasium 2020

Torsdag 11 juni tar eleverna vid Örnsköldsviks gymnasium studenten. Årets studentfirande blir annorlunda men utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer har skolan hittat en väg för att avgångseleverna ska få en minnesvärd avslutning på sina gymnasiestudier.

Örnsköldsviks gymnasium följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att minska smittspridningen har flera åtgärder vidtagits. Avslutningarna kommer ske klassvis under olika tider på Nolaskolan respektive Parkskolan, detta för att undvika trängsel i lokalerna. Eleverna springer därefter ut till sina anhöriga som väntar på skolgården. Anhöriga och studenter måste lämna skolgården innan nästa klass har sin tid för utspring. För anhöriga till elever på Nolaskolan som vill uppvakta vid utspringet gäller maximalt två anhöriga per elev.

I samarbete med Allehanda kommer utspringet att sändas live via deras webbplats www.allehanda.se. Videomaterial och bilder kommer ligga publikt på deras sida en tid framöver.

För att dagen ska kunna genomföras enligt plan är det viktigt att alla respekterar de rekommendationer som råder.

 

Aktuelltartikel publicerad av: Maria Sundelin

2020-09-16