Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Örnsköldsviks gymnasium nominerat till final i Årets transportskola

Tunga fordon med gripskopor placerade i rad vid övningsområde

"Tre i rad" - lustfylld men utmanade precisionsövning vid Fordons- och transportprogrammet. Foto: Marie Edin.

Örnsköldsviks gymnasium har nominerats till final i "Årets transportskola". Priset hyllar gymnasieskolor med transportutbildning som utmärker sig med hög utbildningskvalité, kreativitet och nytänkande.

– Vi är en liten skola med en atmosfär som genomsyras av goda relationer där varje elev möts utifrån hens förutsättningar och behov. Lärarnas utgångspunkt är alltid att sätta eleven i ett sammanhang där hen ska utvecklas och prestera som bäst. Det gäller allt ifrån val av APL-plats (arbetsplatsförlagt lärande) till anpassningar i de teoretiska studierna, säger Marie Edin rektor Örnsköldsviks gymnasium

De allra flesta eleverna på Fordons- och transportprogrammet går ut i arbete direkt efter utbildningen och många har redan det framtida jobbet klart under det sista året.

– Lärarna som lägger ner sin själ i varje elevs mående och studieresultat och förser traktens åkare med nya välfungerande chaufförer och medarbetare är helt klart värdiga mottagare av utmärkelsens Årets transportskola. Jag håller verkligen tummarna nu, säger Marie Edin.

Av Sveriges 87 gymnasieskolor med transportutbildning har Örnsköldsviks gymnasium placerat sig som en av de åtta skolor som nu går vidare till finalen. Den sänds via den digitala konferensen Transportkompetens 8 oktober. TYA som för sjätte året delar ut utmärkelsen är ett samarbetsorgan mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer i transportbranschen.

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2020-10-01