Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nu är bygget av Höglidenskolan igång

Tillsammans med kommunalråd Per Nylén fick elever från Höglandskolan och Sörlidenskolan bila den första betongen i lokalen som ska bli deras nya skola.

Idag den 7 juni var det officiell byggstart för ombyggnationen och renoveringen av kommunens nya högstadieskola, Högliden. Tillsammans med kommunlaråd Per Nylén fick elever från Höglandskolan och Sörlidenskolan bila den första betongen i lokalen på Skogsgatan som ska bli deras nya skola.

– Det känns roligt att vara med idag när en ny skola med moderna och flexibla lokaler börjar byggas. Våra barn och unga är viktiga och skolmiljön är en viktig del för att både personal och elever ska trivas, säger Per Nylén.

På plats vid ceremonin fanns även rektorer, lärare, politiker, tjänstemän och representanter från entreprenören.

Höglidenskolan anpassas för grundskoleverksamhet för årskurs 7-9 och dimensioneras för cirka 350 elever. Den nya högstadieksolan ska täcka det ökade behovet av skollokaler i centrum och ersätter den befintliga högstadieverksamheten på Sörlidenskolan och Höglandskolan. Elever vid Örnsköldskolan kommer även att ansluta sig för årskurs 7- 9.

Rektorerna för Höglidenskola, Maria Axelsson och Björn Eriksson är glada över att bygget nu är igång. Tillsammans med personal och elever från de tre skolorna kommer de nu arbeta vidare med olika samarbetsområden där eleverna bland annat kommer läsa moderna språk tillsammans.

Höstterminen 2019 beräknas verksamheten flytta in i byggnaden. Kostnaden för ombyggnationen och renoveringen beräknas uppgå till 82 miljoner kronor och inkluderar bland annat nytt tak och ventilation.

Här kan du läsa mer om renoveringen och ombyggnationen av Höglidenskolan.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2018-06-07