Kulturskolor i samarbete tolkar ABBA

Konsertaffisch Voulez Vous

Idrotten hamnar i avbytarbåset när Skyttis Arena den 19 februari fylls av symfoniorkester, kör, solister och dansare som möts i föreställningen ”Voulez-Vous Live”. Konserten är en hyllning till det musikaliska albumet Voulez-Vous som skapades av ABBA för exakt 40 år sedan. Det blir dels en skolföreställning, dels en offentlig konsert. Visst vill ni uppleva detta?

Biljetter till den offentliga konserten ”Voulez-Vous Live”, som ges i Skyttis Arena den 19 februari klockan 19:00, går att köpa via tickster.com.

”Voulez-Vous Live” är ett samarbete mellan estetiska programmet och kulturskolan i Örnsköldsvik, Roslagens kulturskola, kulturskolan i Rimbo, kultur- och fritidsnämnden i Norrtälje med koreografi av Jenny Strandberg, Strandberg.Production.

Den cirka 50 musiker stora orkestern består av instrumentalister från medverkande kulturskolor, musiker från det fria musiklivet i Örnsköldsvik, Roslagen och Stockholmsregionen. Dansensemblen består av frilansande dansare samt danselever från estetiska programmet vid Örnsköldsviks gymnasium. I barnkören sjunger barn från skolor runt om i Örnsköldsviks kommun.

Spelplatser för den smått unika uppsättningen är Örnsköldsvik och Norrtälje.

Dansare från estetiska programmet i Örnsköldsvik

I uppsättningen Voulez Vous medverkar bland andra danselever från det estetiska programmet vid Örnsköldsviks gymnasium.

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2019-01-25