Attraktiva yrkeshögskoleutbildningar skapar nya studiemöjligheter i Örnsköldsvik

Myndigheten för Yrkeshögskolan har nyligen gett klartecken för 19 yrkeshögskoleutbildningar (YH-utbildningar) i Västernorrland. Fem av dessa är distansutbildningar där delar av utbildningen eller studieträffar sker i Örnsköldsvik. Bland de nya utbildningarna, som alla är efterfrågade på arbetsmarknaden, märks bland annat tre utbildningar med teknisk inriktning som ligger väl i linje med vad de lokala företagen i Örnsköldsvik efterfrågar

De fem YH-utbildningar som beviljats i Örnsköldsvik är:

  • Produktionsutveckling Industri 4.0, YrkesAkademin YH AB
  • Robot och automationsprogrammerare, YrkesAkademin YH AB
  • Hydraultekniker. ITH, Institutet för tillämpad teknik
  • Medicinsk Fotterapeut. Norrlands Yrkeshögskola, Kunskap & Kompetens i Sverige AB
  • Kyrkomusiker 50%. Föreningen Mellansels folkhögskola

– Vi välkomnar beskedet om de nya YH-utbildningarna. De här är kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar. Distansstudier är en starkt växande studieform och det är glädjande att utbildningsanordnare i Örnsköldsvik ligger långt fram i den utvecklingen. Vi välkomnar studenter från orten och andra delar av Sverige och ser platsträffarna som ingår i utbildningen som ett utmärkt sätt att visa upp vad Örnsköldsvik har att erbjuda. Distanskonceptet ger även möjligheter till ett större intag som ökar förutsättningarna för att hela klasser utexamineras, säger Lena Finne Jansson, enhetschef för folkhälso- och kompetensenheten vid Örnsköldsviks kommun.

YH-utbildningar vänder sig till vuxna och är kvalificerade yrkesutbildningar som utvecklas i nära samverkan med näringslivet. Utbildningarna ska svara väl mot de krav som ställs i yrkeslivet och de innehåller en stor del praktik hos framtida arbetsgivare.

Mer om utbildningarna:
www.ornskoldsvik.se/studeralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2019-02-01

 Kontakta oss

Ytterligare information
Lena Finne Jansson
Enhetschef folkhälso- och kompetensenheten
070-558 82 25
Skicka e-post