Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Anundsjöskolan invigd

Elever planterade frön efter att kommunstyrelsens ordförande Per Nylén klippt bandet vid invigningen av Anundsjöskolan.

Elever planterade frön efter att kommunstyrelsens ordförande Per Nylén klippt bandet vid invigningen av Anundsjöskolan.

Tisdag 10 september var det officiell invigning av den nya skolan i Bredbyn. Skolan som tidigare hette Bredbyskolan bytte även namn till Anundsjöskolan i samband med invigningen. Ett flertal av de drygt 300 elever som går på Anundsjöskolan fanns med vid invigningen och några hade till uppdrag att plantera frön utanför entrén.

- Jag har sett fram emot invigningen! Ett frö måste skötas med omsorg och kärlek för att gro, för att sedan växa upp och blomma ut. Barn och unga behöver goda förutsättningar precis som ett frö för att gro och där har skolan ett jätteviktigt ansvar, säger Mariana Karlsson rektor Anundsjöskolan och Skorpedskolan.

Den nya skolan är i två våningsplan och till viss del hopbyggd med den förra Bredbyskolan. Till höger om den nya entrén ligger det nya biblioteket. Det är öppet även när skolan är låst och har en egen ingång för att öka tillgängligheten.

På övervåningen i den nya delen av skolan finns lokaler för årskurserna 7–9 med bland annat salar för naturorienterande ämnen och hemkunskap samt cafeteria. Den nya skolan har bygds med tilltagna ytor och alla klassrum har var sitt grupprum. Man har även tänkt till kring tillgänglighet, till exempel så är köksbänkarna i hemkunskapsrummet höj- och sänkbara.

På nedervåningen finns lokaler för förskoleklass upp till årskurs 6 samt fritids. Där finns även rum för slöjd och bild. I korridorerna och kapprummen är det förberett för att umgås och att sitta ner. De inbyggda sofforna som finns längs väggarna är en del i något som efterfrågats av elever för att ha ytor att hänga på under till exempel raster.

Även om skolan nu officiellt invigts så återstår några delar innan allt är färdigt. Bland annat så är lokalerna för förskoleklass upp till årskurs 3, som finns i den gamla delen och som dockas med den nya, inte färdiga att flytta in i förrän i slutet av oktober. De klasserna håller nu till i gamla högstadiedelen. I oktober kommer även det nya utrymmet för musikundervisning att vara färdigställt i idrottsbyggnaden. Bitar av den gamla skolan kommer att rivas och först sommaren 2020 beräknas hela projektet vara klart.


Aktuelltartikel publicerad av: Ann-Sofie Mathiasson

2019-09-10