Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Annorlunda avslutning för årets studenter

Örnsköldsviks kommun har, tillsammans med de övriga kommunala gymnasieskolorna i Västernorrland och fristående gymnasierna, sett över hur avslutningen för studenterna i år ska se ut och är överens om ramarna kring hur firandet kan gå till.

Överenskommelsen är att göra studenten till något fint och minnesvärt även i år, även om det inte kan bli som det brukar med mösspåtagning, studentluncher och utspring på traditionellt sätt. Säkerheten är viktigast och att minska smittspridningen är avgörande. Ingen vill medverka till ökad smittspridning som kan drabba våra medmänniskor och alla måste hjälpas åt att ta det ansvaret.

-Vi arbetar just nu för att hitta en lösning för att ge studenterna ett fint avslut på sina gymnasiestudier, anpassat utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Alla detaljer är ännu inte klara och vi kommer att återkomma med mer information inom kort, säger Andreas K Johansson, verksamhetschef för Örnsköldsvik Gymnasium.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2020-04-29