Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ängsmarkens förskola invigd!

Barnen på Ängsmarkens bjöd på sång när deras förskola invigdes.

Måndag 2 september var det officiell invigning av kommunens nybyggda förskola Ängsmarken i Gullänget. Invigningen bjöd på sång, tal och musik. Det symboliska bandet klipptes av bildningsnämndens ordförande Kristoffer Park tillsammans med barnen på Ängsmarken. På plats fanns bland annat politiker, barn och personal från förskolan och tjänstepersoner från kommunen.

-Att få vara med och inviga Ängsmarken tillsammans med barnen är en ynnest. Det är en stor glädje att få se den nya förskolan och hur den är byggd med en pedagogisk tanke i allt, fantastiskt roligt att de nu är igång, säger bildningsnämndens ordförande Kristoffer Park.

Ängsmarken är den första nya förskolan som byggts i kommunen på många år och har sammanlagt åtta avdelningar med plats för cirka 120 förskolebarn i åldrarna 1-6 år. Den nya förskolan är placerad intill Ängetskolan med en stimulerande utemiljö precis intill skogen. Ängsmarken är byggd i två plan med en halvplansförskjutning, för att ge upphov till ett spännande formspråk och smälter väl in i den naturliga terrängen.

Ledord för byggnadens inre planlösning varit att skapa en kulturell, social och demokratisk mötesplats där öppenhet och olikhet uppmuntras. Ett gemensamt inomhustorg och en stor ateljé stimulerar till gemenskap och kreativt skapande. Något helt nytt är också att på Ängsmarken finns en pedagogista med särskilt ansvar för att vara barnets röst och tillsammans med rektor driva det pedagogiska arbetet.

Förskolans rektor Tuovi Silvola och Kristoffer Park, bildningsnämndens ordförande höll tal innan bandklippningen.

Ivriga bandklippare

Ivriga bandklippare.

Invigningen avslutades med glass till alla barnen.

Invigningen avslutades med glass till alla barnen.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2019-09-03