Länk till startsidan

Skolmat - gymnasiet

Bra att veta

Skolmaten är en viktig del i att skapa goda förutsättningar för barns- och elevers utveckling och lärande. Skolmaten ska vara näringsriktig, god, omväxlande och vid behov anpassad efter medicinska, etiska eller religiösa skäl. Kommunen har höga krav på råvaror och jobbar för att öka andelen ekologiska och lokalt producerade livsmedel.

Du som förälder kan en gång per termin äta lunch tillsammans med ditt barn på skolan eller förskolan utan kostnad. Anmäl dig senast en dag innan till köket på ditt barns skola eller förskola, se kontaktuppgifter ovan.

Om ditt barn behöver specialkost ska du som vårdnadshavare skicka in en ansökan, så att köket som lagar maten på ditt barns skola eller förskola kan ordna rätt kost.

Du behöver förnya din ansökan inför varje nytt läsår. Om ditt barn är allergiskt eller intolerant mot något behöver du, med vissa undantag, ett läkarintyg som du ska skicka in så fort som möjligt, men senast tre månader efter att du ansökt om specialkost. Ladda gärna upp ett intyg från läkaren eller dietisten. (Du kan även komplettera med intyget i efterhand direkt i ärendet på "Mina sidor" som ett meddelande till handläggaren eller så kan du lämna det till köket.

Till varje måltid serveras bröd med smörgåsfett, grönsaker (100-125 gram/portion) och mjölk eller vatten som dryck. Skolmjölken som serveras finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

Det råder förbud mot nötter i alla skollokaler.

EU- logotypen i blå bakgrund och med tolv gula stjärnor i en ring.

Kontakt

Kontaktcenter

Telefon: 0660-880 00, välj tonval 2
Öppettider telefon: 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)


Besök oss i stadshuset Kronan

Adress: Järnvägsgatan 6, entréplan
Öppettider besökscenter Kronan: 07:45–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:45–16:15).
Andra onsdagen varje månad kl 14:30–16:00 finns möjlighet till drop-in att träffa finsk- och nordsamiskspråkig kommunvägledare.