Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Öppen förskola, Fröja familjecentral

Aktuella händelser

Bra att veta

Det finns en familjecentral i Örnsköldsvik. Den heter Fröja familjecentral. Hos familjecentralen finns öppen förskola, en barnmorska och en barnhälsovårds (BHV)-sjuksköterska samt föräldrastödjare från socialtjänsten.

En familjecentral är en mötesplats för dig som har barn i åldern 0-6 år eller är blivande förälder. Familjecentralen är öppen för alla familjer. Det är kostnadsfritt.

På öppna förskolan arbetar förskollärare. Hit kan ni komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och lära känna andra familjer. Det finns planerade aktiviteter som är frivilliga att delta i, till exempel sångstunder. Du har ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

På öppna förskolan kan du även träffa de andra yrkesgrupperna som arbetar på familjecentralen. Boka tid för besök.

Barnmorskan har kunskap om graviditet och preventivmedel. Hon tillhör Örnksköldsviks barnmorskemottagning. Tidsbokning via hälsocentralen Ankaret, Region Västernorrland.

BHV-sjuksköterskan finns tillgänglig för samtal om barns hälsa och utveckling. BHV-sjuksköterskan tillhör Ankarets hälsocentral.

Föräldrastödjarna som tillhör kommunens socialtjänst, är socionomer och erbjuder stöd i frågor gällande föräldraskap och familjesituation. Du kan träffa föräldrastödjarna i öppna förskolan eller boka tid för besök.

Kontakt

Fröja familjecentral

Telefon: 073-064 64 61

Adress: Fröjastigen 1, 891 36 Örnsköldsvik

Öppna förskolan: måndag, onsdag, torsdag 08:30–13:30, tisdag 11:00–13:30, fredag stängt

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)