Viktig information om coronapandemin

Det är du och jag som har makten över viruset - tillsammans kan vi minska smittspridningen. Läs mer om hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Öppen förskola, Fröja familjecentral

Bra att veta

Fröja familjecentral är stängd från måndag 5 juli till och med onsdag 11 augusti.

Det finns en familjecentral i Örnsköldsvik. Den heter Fröja familjecentral. Hos familjecentralen finns öppen förskola, en barnmorska och en barnhälsovårds (BHV)-sjuksköterska samt rådgivning och stöd från socialtjänsten.

En familjecentral är en mötesplats för dig som har barn i åldern 0-6 år eller är blivande förälder. Familjecentralen är öppen för alla familjer. Det är kostnadsfritt.

På grund av pandemin tar Fröja familjecentral just nu maximalt emot 6 personer. Från klockan 8:15 kan man ringa och anmäla sig. Aktiviteterna sker utomhus.

På öppna förskolan arbetar förskollärare. Hit kan ni komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och lära känna andra familjer. Det finns planerade aktiviteter som är frivilliga att delta i, till exempel sångstunder. Ni kommer och går som det passar er under öppettiderna, ingen anmälan behövs. Du har ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

På öppna förskolan kan du även träffa de andra yrkesgrupperna som arbetar på familjecentralen. Boka tid för besök.

Barnmorskan har kunskap om graviditet, föräldraskap och preventivmedel. Hon tillhör Ankarets hälsocentral.Tidsbokning via hälsocentralen Ankaret, Region Västernorrland.

BHV-sjuksköterskan finns tillgänglig för samtal om barns hälsa och utveckling. Hon tillhör Ankarets hälsocentral. Tidsbokning via hälsocentralen Ankaret, Region Västernorrland.

Socialtjänstens personal kan vägleda föräldrar i frågor och funderingar gällande familjesituation och kring att vara förälder. Här kan föräldrar också få stöd att kontakta olika myndigheter, eller få annan samhällsinformation. Tidsbokning via socialtjänstens så kallade Föräldratelefon. Socialtjänstens personal hör till Örnsköldsviks kommun.

Kontakt

Fröja familjecentral

Telefon: 073-064 64 61

Adress: Fröjastigen 1, 891 36 Örnsköldsvik

Öppettider Fröja familjecentral: tisdag, onsdag, torsdag kl. 08:30–13:30

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)

Tidsbokning social rågivning Fröja familjecentral

Telefon: 0660-885 85

Öppettider telefon: 13:00–14:00 onsdagar och torsdagar