Kärlekstips

Det finns otaliga knep på hur du ska locka till dig kärlek. Men ta det försiktigt, det kan tänkas att det släpper då ni väl står inför prästen.
Barn med blommor

Barn med blommor

Ett vanligt knep är att använda ditt eget blod. Droppa tre droppar blod från ett finger på vänster hand i den tilltänktas kaffe eller vad han/hon nu dricker. Vill du som kvinna att det ska bli extra effektfullt kan man ta mensblod istället. Som man kan du också använda svett i drickat. Ett alternativ är att hålla en karamell i vänster armhåla och sedan bjuda tjejen på karamellen — då faller hon garanterat för dig.

Ett lite mer avancerat trick är att dra en svart tråd genom ögat på en död fladdermus och sedan vid till exempel en dans lägger du tråden på golvet så den tänkta tjejen kliver över den — då blir hon förälskad i dig. Har man ingen död fladdermus så går det också bra med en gifttand från en huggorm som man hakar fast i flickans kläder.
 
En del under den här fliken är hämtat från www.murberget.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Om man söker i deras samlingar får man också upp berättelser upptecknade under 1910-tal. Nedan är två exempel på hur det ser ut.

Titel: En antikärleksdryck
Upptecknare: Levi Johansson
Meddelare: Hemmansägare Erik August Edqvist
År: 1917
Socken/stad: Björna
By/kvarter: Nyliden
"Det var en pojke i en av byarna här i socknen, som friade till en flicka, vilken hans föräldrar inte ville veta av till sonhustru. De talade väl först med pojken för att få honom på andra tankar, men det lyckades inte. Då sökte fadern råd och hjälp hos en trollgubbe i Hemling. Denne kucklade i brännvin, som pojken skulle dricka upp.

Pojkens far hade den samma dagen varit till stan, så att det var inte underligt att han bjöd sin son på en kask, då han kom hem. Det var naturligen av det förtrollade brännvinet. Pojken gjorde sig en häftig kask, och sedan - klädde han om sig och for till flickan. Det hjälpte inte alls med den drycken. De två blev gifta, och de är så än, och de är inte alls gamla heller".

Titel: Kärleksmagi.
Upptecknare: Levi Johansson
Meddelare: Folkskolelärare Anders Olof Berglund
År: 1914
Socken/stad: Ljustorp
By/kvarter: Bredsjön
"Vill en gosse vinna en viss flickas kärlek, skall han skaffa sig en bit sidentyg ("spink", skräde), i vilken han lindar in en vanlig ringblomma. Detta lilla paket knyter han fast på bara huden i vänstra armvecket. Blir han så i tillfälle lägga den armen om flickans liv, skall hon bli kär i honom".

Kärlekstips

Kärlekstips

Sidan uppdaterades

2012-06-08

Sidansvarig: