Etta Säfve

25 januari - 1 mars 2014
78 scener och ingen av dem förklarar världen
Film, teckningar, objekt och textbaserade verk.
Vernissage lördag 25 januari kl 12.

Etta Säfve

Etta Säfve vid verket Seal, 8 mm film

Någonting har skickats upp i molnen för att få dem att snöa på beställning. De snöar ner på oss en kvart före utsatt tid med en snö som ser ut som snö brukar.

Etta Säfve arbetar i flera medier – främst teckning, 8 mm film och text i form av installationer och fortgående serier.

Gemensamt för dem är ett mångårigt intresse för människans relation till naturen, till det litterära - berättelserna som berättar oss, till längtan, tiden och till det vi kallar verkligheten. Många av arbetena söker utforska ett förhållningssätt till vår samtid, till de små förskjutningarna, glappen, mellanrummen.

Verken utspelar sig någonstans i glappet mellan ”mig” och världen, mellan kartan och landskapet, det temporära och det bestående, mellan en önskan om att vara och en önskan om att förstå, mellan magin och dekonstruktionen.

Utställningen har fått titeln " 78 scener och ingen av dem förklarar världen" och består av film, teckningar, objekt och textbaserade verk, flera av dem gjorda specifikt för denna utställning.

Kort biografi:
Etta Säfve, född 1973, Uppsala. Uppvuxen i Luleå. Numera bosatt i Skåne efter 15 år i Amsterdam.

Utbildad på Örebro Konstskola och Rietveld Akademien, Amsterdam.

Hennes arbeten har visats på bl.a. Konstnärshuset, Stockholm, Bonniers Konsthall, Stockholm, Nightcomers, 10th International Istanbul Biennale, Istanbul och Stedelijk Museum, Amsterdam.

Hon har tilldelats arbetsstipendium från bl.a. Konstnärsnämnden, Stockholm och FVBK/ Mondriaan Fonds, Amsterdam.

Etta Säfve

Sidan uppdaterades

2014-03-07

Sidansvarig: