Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland har skärpt de allmänna råden i länet för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

I begynnelsen var ordet

Örnsköldsviks gymnasiums bildesteter årskurs 2 och 3.

Utställningen visas till 24 april 2020.

I begynnelsen var ordet av Edvin Wennberg

Bildesterna började med att i januari besöka Bildmuseet, Umeå. Där träffade de Ann Edholm som berättade om sin utställning Tungan på vågen. Hon berättade också om sin utbildning och sitt konstnärskap, både hur hon tänker och hur hon jobbar med sina bilder. Hon avslutade med att ge dem temat "I begynnelsen var ordet", och eleverna har som vanligt fått tolka temat fritt.

Angreppssättet har varit olika. För vissa har materialet och tekniken varit givet från början, medan andra har börjat med idén och därifrån letat sig fram till material och teknik. I utställningen får vi därför se exempel på tuschlavering, akvarell, akryl, blyerts, torrpastell, oljemåleri, gouache, mosaik av cd-skivor, speglar och glas, samt en skulptur av plywood, plexiglas, äggskal och papperslera.

Länk till elevernas texter om verkenPDF.

Tre av eleverna har valt att berätta om sin konst och sitt skapande genom filmklipp. Se filmerna på Örnsköldsviks museum & konsthalls facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Med anledning av det rådande läget livesänder vi vernissagen på Örnsköldsviks museum & konsthalls Facebook, fredag 27 mars kl 12: https://www.facebook.com/ornskoldsviksmuseum/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stanna hemma men var med ändå!

Aktuelltartikel publicerad av: Cia Dufva

2020-09-04

 Kontakta oss

Örnsköldsviks
museum & konsthall

Tel: 0660-886 00

Skicka e-post

Besök Örnsköldsviks museum och konsthall på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information

Besöksadress

Örnsköldsviks
museum & konsthall

Läroverksgatan 1
891 62 Örnsköldsvik