Du är här:

Aktiviteter och arrangemang

På Örnsköldsviks museum och konsthall kan du ta del av olika aktiviteter och arrangemang. De återkommande aktiviteterna är Textil-tisdag de flesta tisdagskvällar och Kulturlab på lördagar. Varje termin anordnar vi även en föredragsserie. Klicka dig vidare i menyn för mer information om de olika aktiviteterna.

Barn

Handelsboden i Nolavonda-utställningen

Nolavondas handelsbod

Barn är alltid välkomna till museet! Det är fri entré, även för vuxna. Kaféet säljer billigt fika. Det finns skötbord och micro på våning 1. Vi har hiss.

Nolavonda – historiesamlarna

Nolavonda är museets basutställning om Örnsköldsviks kommun från 1820 till 1920. Målgruppen för utställningen är åldern 6-12 år, den fungerar jättebra för mindre barn, de tycker om den men uppdragen blir för svåra. Den är gjord för barnet och deras vuxna. Här gäller inte den vanliga museiregeln att man inte får ta på saker. Den här utställningen är gjord för att lekas i! Men den bygger ändå på fakta.Till utställningen Nolavonda.

Kulturlab

På lördagar, september-maj, klockan 13:00-15:00 är kulturlabbet öppet för dig som gillar att skapa. Här finns gott om material och möjlighet att pröva olika tekniker. Varje lördag finns en handledare på plats. Du kan delta i det handledaren jobbar med eller fortsätta med något du börjat på tidigare. Till Kulturlab.

Lovverksamhet

Under sportlovet och höstlovet är kulturlabbet extraöppet tisdag, onsdag och torsdag klockan 11:00-13:00.           

 

Skola

Skolklass får guidning

Skolklass får guidning i en utställlning

Örnsköldsviks museum och konsthall är alltid öppet för skolklasser. Ni behöver inte ta hänsyn till våra ordinarie öppettider. Hör bara av er innan så släpper vi in er. Även om ni kommer under öppettiderna är det bra att ni kontaktar oss innan så kan vi undvika att det blir flera klasser samtidigt i utställningarna.

Vi har gärna visningar och samtal i de utställningar vi för tillfället har. Visningarna kostar inget. Vill ni boka en visning så är det bra om ni hör av er i god tid, då är chansen större att vi hittar en tid som passar er.

Nolavonda - historiesamlarna

Nolavonda är museets basutställning om Örnsköldsviks kommun från 1820 till 1920 och fungerar utmärkt att besöka för en skolklass. Vi brukar ge en introduktion till utställningen som tar 10-15 minuter och sedan får eleverna gå själva och ta sig an de uppgifter som finns i utställningen. Nolavonda kan du besöka när som helst under året. Till utställningen.

Kulturarv att ärva

Vi bär alla en historia. Alla platser bär en berättelse. Det här är en utställning om och med våra kulturarv. Byggnader att värna och vårda, kulturmiljöer att besöka och föremål att bevara. Det är vårt gemensamma arv och ansvar.      

Till utställningen Kulturarv att ärva går det att boka en kortare visning, en introduktion till utställningen på cirka 15 minuter. Det finns också frågor som kan användas för att få eleverna att stanna upp, titta och fundera. Frågorna finns här.PDF

Genesmons arkeologiska friluftsmuseum

Genesmons arkeologiska friluftsmuseum är en rekonstruerad järnåldersgård. Det är tiden omkring år 500 som visas i miljö, kläder, mathållning och hantverk.

Vi finns för er på Genesmon under hösten. Ett besök här kostar 500 kr per klass, max 30 elever. Besöket tar cirka 2 timmar. Till Genesmon.

Stadsvandring

En stadsvandring är en visning i staden och handlar om hur den kom till och har utvecklats. Den här aktiviteten är bäst att genomföra på morgonen. Senare på dagen börjar det röra sig mer folk i staden och vår erfarenhet är att det då kan bli svårt att koncentrera sig. En stadsvandring tar ca 45 minuter.

Vi gör stadsvandringar från 1 maj till skolavslutningen.

 

Örnsköldsviks
museum & konsthall

Läroverksgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
891 62 Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tfn 0660-886 00
Skicka e-post

Öppettider

Tisdag kl 11 - 20
Onsdag - lördag kl 11 - 16

Örnsköldsviks
museum & konsthall

Läroverksgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
891 62 Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tfn 0660-886 00
Skicka e-post

Öppettider

Tisdag kl 11 - 20
Onsdag - lördag kl 11 - 16

Sidan uppdaterades

2018-10-08

Sidansvarig:

  • Ingen giltig användare vald.