Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Aktiviteter och arrangemang

På Örnsköldsviks museum och konsthall kan du ta del av olika aktiviteter och arrangemang. De återkommande aktiviteterna är tisdagskvällar, då det kan vara textil-tisdag eller ett föredrag, och Kulturlab på lördagar.


Barn

Handelsboden i Nolavonda-utställningen

Nolavondas handelsbod

Barn är alltid välkomna till museet! Det är fri entré, även för vuxna. Kaféet säljer billigt fika. Det finns skötbord. Vi har hiss.

Nolavonda – historiesamlarna

Nolavonda är museets basutställning om Örnsköldsviks kommun från 1820 till 1920. Målgruppen för utställningen är åldern 6-12 år, den fungerar jättebra för mindre barn, de tycker om den men uppdragen blir för svåra. Den är gjord för barnet och deras vuxna. Här gäller inte den vanliga museiregeln att man inte får ta på saker. Den här utställningen är gjord för att lekas i! Men den bygger ändå på fakta.Till utställningen Nolavonda.

 

SKOLA

Örnsköldsviks museum och konsthall är alltid öppet för skolklasser. Ni behöver inte ta hänsyn till våra ordinarie öppettider. Hör bara av er innan så släpper vi in er. Även om ni kommer under öppettiderna är det bra att ni kontaktar oss innan så kan vi undvika att det blir flera klasser samtidigt i utställningarna.

Vi har gärna visningar och samtal i de utställningar vi för tillfället har. Visningarna kostar inget. Vill ni boka en visning så är det bra om ni hör av er i god tid, då är chansen större att vi hittar en tid som passar er.

Boka här.

Nolavonda - historiesamlarna

Nolavonda är museets basutställning om Örnsköldsviks kommun från 1820 till 1920 och fungerar utmärkt att besöka för en skolklass. Vi brukar ge en introduktion till utställningen som tar 10-15 minuter och sedan får eleverna gå själva och ta sig an de uppgifter som finns i utställningen. Nolavonda kan du besöka när som helst under året. Till utställningen.

Genesmons arkeologiska friluftsmuseum

Under 2020 blir det ingen skolverksamhet på Genesmon.

Örnsköldsviks
museum & konsthall

Läroverksgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
891 62 Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tfn 0660-886 00
Skicka e-post

Öppettider

Stängt
Vi följer FHMs rekommendationer.

Örnsköldsviks
museum & konsthall

Läroverksgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
891 62 Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tfn 0660-886 00
Skicka e-post

Öppettider

Stängt
Vi följer FHMs rekommendationer.

Sidan uppdaterades

2020-11-03

Sidansvarig: