Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Rutberget

Rutberget har en varierande terräng och dess högsta punkt ligger 343 meter över havet. Snön faller ofta redan i december och ligger kvar till i början av maj.

Spårområdet

Den totala spårlängden är cirka 25 kilometer. I området finns ett antal vindskydd med grillplatser. Skidspåren sköts i samarbete med Nävertjäls Bygdegårdsföreninglänk till annan webbplats

Hitta dit

I anslutning till spårområdet finns det fyra startplatser med parkeringar. Karta över Rutbergets friluftsområdePDF.
Området kan vid bra snötillgång  även nås med skidspår från Själevad och från Hantverkaregatan i centrala Örnsköldsvik.

Mer information

När det gäller raststugor är de främst öppna av säkerhetsskäl. Behöver man värma sig eller söka skydd ska man kunna gå in. Vi påminner dock om att följa riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Vistas utomhus så långt det är möjligt och nyttja endast raststugorna ett sällskap i taget.

Hotell Rutberget ägs och sköts av föreningen Nola Motionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Stugan är öppen.

Huggsjöstugan sköts i samarbete med kommunens idrottsförening IF ÖKAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Stugan är i år stängd för servering. I värmestugan finns ett rum som är öppet och där kan man göra upp en eld och värma sig. Se till att hålla avstånd då rummet är ganska litet. Här finns även vindskydd med grillring, bänkbord och bänkar, pulkabacke med pulkor/stjärtlappar och utedass.

Öppettider och kontaktuppgifter hittar du i foldern om Rutbergets friluftsområde.PDF

Aktuell spårstatus hittar du på Skidspår.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2021-02-25

Sidansvarig: