Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Rutberget

Rutberget har en varierande terräng och dess högsta punkt ligger 343 meter över havet. Snön faller ofta redan i december och ligger kvar till i början av maj.

Spårområdet

Den totala spårlängden är cirka 25 kilometer. I området finns ett antal vindskydd med grillplatser. Skidspåren sköts i samarbete med Nävertjäls Bygdegårdsföreninglänk till annan webbplats

Hitta dit

I anslutning till spårområdet finns det fyra startplatser med parkeringar. Karta över Rutbergets friluftsområdePDF.
Området kan vid bra snötillgång  även nås med skidspår från Själevad och från Hantverkaregatan i centrala Örnsköldsvik.

Mer information

Hotell Rutberget ägs och sköts av föreningen Nola Motionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Stugan står alltid öppen. Här kan du själv ta för dig av kaffe, saft eller te.

Huggsjöstugan sköts i samarbete med kommunens idrottsförening IF ÖKAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Stugan har öppet med servering lördagar och söndagar under vårvintern. Här finns även grillplats, kälkbacke och lättåkta skidspår. Lilla rummet i Huggsjöstugan är öppet alla dagar.

Öppettider och kontaktuppgifter hittar du i foldern om Rutbergets friluftsområde.PDF

Aktuell spårstatus hittar du på Skidspår.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2016-11-02

Sidansvarig: