Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Frilufts- och naturområden

Nu i dessa tider är det extra viktigt att vi tar hand om familj och vänner, men även alla runt omkring oss.
Håll avstånd till varandra och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kommunens raststugor längs stigar och leder fyller en viktig funktion för säkerheten, därför kommer de fortsatt att hållas öppna. Men med anledning av covid-19 avråder vi från planerade stugturer. Ersätt dem med en eller flera dagsturer i stället.

Landet som steg upp ur havet! Så skulle vi kunna kalla landskapet i Örnsköldsvik.

Tänk dig att du sitter på en bergstopp och tittar ut över skogarna. Idag ser du skogar och berg, som på fotot här ovanför. För några tusen år sedan var det nästan bara vatten du såg från denna utsikt.

I Örnsköldsvik finns många möjligheter till naturupplevelser. Här finns en fantastisk kust och skärgård, höga berg och djupa dalar, orörd vildmark, sköna strövområden, rinnande vattendrag och en mängd sjöar.

Välkommen ut!

Sidan uppdaterades

2020-06-08

Sidansvarig:

Mer information

Riksintressen för friluftsliv

Riksintresse innebär att ett område eller objekt är viktigt och intressant för hela landet. Områden som pekas ut som riksintresse för friluftsliv har stor betydelse för människors utevistelse. I Örnsköldsviks kommun finns 11 områden som är av riksintresse för friluftslivet, från Vändåtberget i norr till Ulvöarna i söder.

Ladda ner en karta över kommunens riksintressen för friluftslivPDF.