Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Friluftslivets år i Örnsköldsvik

I Sverige är luften fri för alla, stora som små!

2021 är året då du kan få nya naturupplevelser i Örnsköldsvik och Höga Kusten, i den tätortsnära naturen såväl som i skärgården eller långt ut i den djupa skogen. Välkommen ut!

Vi startar nu!

Friluftslivets år som samlas under rubriken "Luften är fri" är en nationell satsning i samarbete med Naturvårdsverket och Svenskt friluftsliv. Året startar med invigning redan i januari och varje månad har ett eget tema:

Månad

Tema

Månad

Tema

Januari

Invigning

Juli

Sova ute

Februari

Inspiratör

Augusti

Jag har aldrig...

Mars

Friluftskompis

September

Gilla friluftsliv

April

Hela Sveriges friluftsdag

Oktober

Lära ute

Maj

Friluftsliv i skyddad naturlänk till annan webbplats

November

Må bra ute

Juni

Äta utelänk till annan webbplats

December

Dialog


Inspirera gärna andra i Örnsköldsvik genom att använda #Öviksluftenärfri och #luftenarfri på facebook och i andra sociala medier.

Vill du veta mer om Friluftslivet år så hittar du information på luftenarfri.nulänk till annan webbplats.

Det är enklare än du tror

Tack vare allemansrätten kan i stort sett alla i Sverige vara ute i friska luften. Forskning visar att utevistelser har positiv effekt på både hälsa, ekonomi och miljö. Men varför är inte fler ute i naturen då?

Många tänker stora skogar, milsvida fjäll och dyr utrustning när de hör ordet friluftsliv. Men en stor del av friluftslivet sker varje dag i den bostadsnära naturen. Det är med andra ord oftast både billigt och enkelt att ta sig ut.

Vill du göra utflykter? Örnsköldsvik har ett stort utbud av skyddad naturlänk till annan webbplats runt om i kommunen. Några av de mest lättillgängliga ligger inte långt från stan. Vill du slippa trängas på ett gym? Kring Örnsköldsvik finns flera utegymlänk till annan webbplats. Eller vill du ta med en säck ved och göra upp en mysig brasa? Runt om i kommunen finns många grillplatser, det här är bara någralänk till annan webbplats.

Under hela Friluftslivets år kommer du få tips på platser att besöka, lära dig om allemansrätten, vara med på anordnade aktiviteter och mycket mer.

Örnsköldsvik - hela årets friluftskommun

Sidan uppdaterades

2021-02-01

Sidansvarig: