Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Friluftsambassadörer

Nu i dessa tider är det extra viktigt att vi tar hand om familj och vänner, men även alla runt omkring oss.
Håll avstånd till varandra och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Till vår hjälp att sprida möjligheterna med vårt fantastiska friluftsliv har vi ett gäng friluftsambassadörer.

Ambassadörerna delar med sig av sina personliga natur- och friluftsupplevelser på Instagramkontot @friluftsambassadörlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där får du följa med på naturupplevelser, friluftsområden, fiskeäventyr eller andra friluftsaktiviteter.

Vill du bli friluftsambassadör?

Genom att bli ambassadör hjälper du till att sprida möjligheterna med vårt fantastiska friluftsliv till både invånare och potentiella inflyttare. De sistnämnda får via webbsidan Inspiration ta del av dina bilder.

Du är friluftsambassadör på frivillig basis och det är du som avgör hur ofta du vill bidra med inlägg på Instagramkontot.

Om du är intresserad kontakta Joel Libell, kultur och fritid:
joel.libell@ornskoldsvik.se

Carina Olofsson

Carina Olofsson, Överhörnäs.

Bästa friluftsaktiviteten är att åka skidor på Rutberget vid Huggsjöstugan. På sommaren blir det vandringar av olika slag och hon stannar gärna till på en plats med havsutsikt.

Carina ligger bakom facebook- grupperna ”Smultronställen i Örnsköldsvik med omnejd” och ”Rutberget med Huggsjöstugan och Rutbergshotellet”.

Emma Tehlander med familj

Emma Thelander och Johan Franzén, Domsjö.

Med barnen Kasper och Nils är det här en friluftslivsälskande familj. När hela familjen är ute blir det vandring och turskidåkning, men utan barnen står topptursskidåkning, kajakpaddling och mountainbike högt upp på listan.

Hela familjen älskar att tälta, så till den grad att det blir ett antal nätter hemma på tomten varje år.

Mårten Lundin

Eva Östman, Mellansel.

Eva är en vandrare och tar sig sällan fram på andra sätt än till fots. Ester, en pigg Parson Russel Terrier-dam, är alltid med på Evas strapatser.

För att inspirera fler att komma ut i vår vackra natur har Eva bloggen naturligtviseva.blogspot.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Hon drivs av att finna nya platser och dras framför allt till utsiktsplatser eller stilla sjöar och tjärnar.

Hossein Tajik

Therese Angerstig, Gottne.

Therese gillar att vara ute i naturen, framförallt vandringar med övernattningar som blir ganska spontana och som inte kräver så mycket planering.

Främst umgås hon med en kompis till fots men även hennes familj dras med ut på utflykter ibland. Oavsett umgänge, väder eller årstid så brukar energidepåerna fyllas på, trots att det inte alltid blir tillräckligt med sömn och värme under många av turerna. Therese vill som friluftsambassadör visa hur fint vi har det i närliggande skogar och hur enkelt det kan vara att ta sig ut en sväng.

Mårten Lundin

Mårten Lundin, Skalmsjö.

Den absoluta favoriten bland friluftsaktiviteter är att vågsurfa, och Salusand är han smultronsställe. Annars är vintern den bästa årstiden, då han i skenet av sin kraftfulla pannlampa får ge sig ut i vintermörkret.

Förutom friluftslivet är dansen bugg det som gäller, något han upptäckt på senare år. Sambo med Hanna.

Hanna Rödström

Hanna Rödström, Skalmsjö.

När det gäller utomhusliv är hon en mångsidig person som gör allt från att bestiga bergstoppar till att påta i trädgården. Det hon gillar allra bäst är att få använda sin Stand Up Paddleboard på en spegelblank sjö.

Hembyn Skalmsjö är hennes smultronställe. Är sambo med Mårten. 

Hossein Tajik

Sandra Lindberg, Järved.

Hemvändare som älskar att fotografera och promenera i skogen, något hon kan göra i timtal! Favoritårstiden är den norrländska sommaren, och några av hennes favoritplatser är Ulvön, Skule och alla stränder runt Övik eftersom hon gillar att bada. Mycket.

Tävlar även i nationellt pistolskytte. 

Hossein Tajik

Robert Fredriksson, Själevad.

Naturens stora variationen i Höga Kusten och Örnsköldsviks kommun tillsammans med de omväxlande årstiderna gör att han trivs. Mår gott av att vara ute och vill som ambassadör göra sitt bästa för att inspirera andra.

Friluftsliv och fotografering är viktigt för honom. 

Hossein Tajik

Josefine Rennerhag, Mellansel.

Josefine bor i villa i Mellansel med man, hund och katt. Hon lever med flertalet sjukdomar som bl.a. ger kronisk smärta och ibland gör henne helt sängbunden. Naturen är för henne en fristad och vitkigt för välmåendet. Hon gillar att göra korta utflykter nära hemmet, ibland längre utflykter, allt beroende på dagsform, hjälpmedel och stöd.

Josefine vill inspirera andra i liknande situation och visa att även om man har sjukdomar som inskränker på alla aspekter i livet så är det möjligt att komma ut, uppleva och njuta av naturen, bara man ser till att lyssna på kroppen och utgår från sin egen nivå.

Hossein Tajik

Regina Bergman, Örnsköldsvik.

Regina är socionom och jobbar nu som enhetschef inom hemtjänsten. Ända sedan studietiden har hon känt ett behov av tid för avslappning och välmående. Naturen i vackra Örnsköldsvik och Höga Kusten ger förutsättningar för det, vilket gjort att hennes friluftsintresse har blommat ut.

Regina är aktiv både sommar som vinter och tycker att det alltid finns något nytt att upptäcka. En ny stig, stuga, led, sjö, utsiktsplats... I år har hon även gett sig på kommunklassikern med cykling, skidåkning och simning.

Hossein Tajik

Emma Söderlind, Örnsköldsvik.

Två stora intressen är friluftsliv och att resa. Hon älskar att testa nya saker och blandar cykling med löpning, vandring, klättring, långfärdskridskor, skidor, tältning, turskidor, skoter, snöskor... - ja allt möjligt. Att upptäcka och utforska nya platser är det bästa hon vet!

För mer tips spana in hennes blogg notimetolose.bloggplatsen.se

Hossein Tajik

Linnea Näsman, Själevad.

Linnea från Själevad går gärna ut på promenad gillar att fota natur och solnedgångar. Favoritårstiderna är sommaren och hösten. Favoriter bland platserna är Åsberget och Kärringberget men tycker även att hela Örnsköldsvik som stad är fin.

Linnea har ett handikapp som innebär en vänstersidig svaghet och kommer ge värdefulla tips på platser för dig som är funktionshindrad.

Hossein Tajik

Fabienne Michel, Örnsköldsvik.

Fabienne kommer ursprungligen från Tyskland. Hon gillar den svenska naturen och tycker att den i norra Sverige är otroligt vacker. Hon älskar friluftslivet och försöker vara ute så mycket som möjligt året runt med aktiviteter som vandring, mountainbike, klättring, kajakpaddling, skidåkning, snöskor och tältning. Det kan också bli en och annan promenad.

Hennes kollegor som är uppvuxna i Örnsköldsvik brukar säga att hon under sin korta tid här redan har sett mer av landskapet än de har. Genom att vara friluftsambassadör vill hon inspirera andra, och hon understryker att det är viktigt att vi tänker på miljön och att vi värnar om den.

Hossein Tajik

Alicja Siarkiewicz, Örnsköldsvik.

Alicja är usprungligen från Polen men har bott några år i Oslo innan hon flyttade till Domsjö 2018. Hon älskar att vara ute i naturen genom att promenera, vandra, tälta, paddla SUP och kajak, klättra, fiska, kolla efter djur och mycket mer. Hon utövar även yoga och mediterar i naturen, eftersom hon tycker det är bra för den psykiska hälsan. Förutom Höga Kustens natur besöker hon ofta fjällen, både i Sverige och Norge.

Alicja rekommenderar en riktigt kallbad för den som vill hålla sig frisk och pigg. Hon filmar gärna sina små utflykter och lägger ut dem på youtube. Hon har även en blogg, som är bara är på polska för tillfället, men som även kommer att vara på engelska och svenska i framtiden: asalicja.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2020-11-03

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Joel Libell
Friluftsstrateg
0660-887 17
Skicka e-post