Du är här:

Bäckfjärdens isbana 

Vårt mål

Vårt mål är att anlägga en Isbana på Bäckfjärden så fort isen ligger och vädret ser stabilt ut. Information kommer att publiceras på vår facebooklänk till annan webbplats sida och här på siodan till höger.

Isbanan

På Bäckfjärden finns en 3 kilometer lång isbana med anslutningar från Nyängets havsbad och Sommarhemmet. En mindre isbana för lek och spel med puck och klubba finns också vid Nyängets havsbad. Här finns även vindskydd och bänkbord där du kan grilla och njuta av eget fika.

Aktuella lägesrapporter och information hittar du på Kultur & fritids Facebooksida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du mer information om isar och säkerhet på sjöar och hav.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skötsel

Vi plogar och hyvlar isbanan framförallt i början och slutet av veckan, även under lördagar och söndagar. Vid vissa speciella väderförhållanden, till exempel ymnigt snöfall eller blåst, kan det ta längre tid att göra banan åkbar.

Vi underhåller inte isbanan om temperaturen är lägre (kallare) än minus 20 grader.

Säkerhet

Vi rekommenderar att du har en kompis med dig när du åker på isbanan, och att du använder hjälm, isdubbar, knäskydd och handskar.

Samhällsbyggnadsförvaltningen följer hela tiden isläget genom provborrningar längs de isbanor som plogas upp. Utanför isbanorna gör vi ingen kontroll av isens tjocklek och kan därför inte ta ansvar för säkerheten utanför det plogade området.

På banan åker du i högervarv för att undvika olyckor. Hundar är tillåtna men ska hållas kopplade. Vi hänvisar gående till ytterkant av banan.

Vi ber alla att respektera att inte använda motorfordon på isbanan.

På informationssajten issakerhet.se hittar du bra råd och tumregler.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Sidan uppdaterades

2018-12-18

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Mikael Vestman
Kultur- och fritidsavdelningen
070-191 76 37
Skicka e-post