Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Friluftsliv och natur

Nu i dessa tider är det extra viktigt att vi tar hand om familj och vänner, men även alla runt omkring oss.
Ett tryggt sätt att hålla kontakten är via telefon eller dator, ett annat är att umgås i naturen som är både hälsosamt och tryggt. Se bara till att ha ett visst avstånd till varandra och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer. En mängd upplevelser väntar på er i vårt fantastiska Höga Kusten. Utöver det finns också de stadsnära promenadstråken och parkerna.

Tips på både platser och aktiviteter utomhus
Nedan finner du tips på en rad olika aktiviteter. Följ oss gärna på facebook och våra friluftsambassadörer på Instagram.

Facebook: Örnsköldsviks kommun - Naturguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Instagram: Friluftsambassadorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tillsammans ger vi bilden av Örnsköldsvik
Dela gärna dina bilder på Instagram och tagga med #mittornskoldsvik

Örnsköldsvik en del av Höga Kusten
Upptäck vår fantastiska kust och skärgård, höga berg och djupa dalar, orörd vildmark och sköna strövområden. Tänk dig att du sitter på en bergstopp. Idag ser du skogar och berg, men för några tusen år sedan var det nästan bara vatten du såg från samma utsikt. Landet som steg upp ur havet! Så skulle vi kunna kalla landskapet i Örnsköldsvik. Här har naturens krafter skapat ett spännande kultur- och naturlandskap med förutsättningar för ett varierat friluftsliv året runt.

Sidan uppdaterades

2021-01-13

Sidansvarig: