Föreningsregister

Föreningsbyrån strävar efter att ha ett så komplett föreningsregister som möjligt för att på ett enkelt sätt kunna erbjuda uppgifter om föreningslivet i Örnsköldsvik till både allmänhet och annan kommunal verksamhet.

Nyregistrering

  • Registrering av ny förening kan göras när som helst under året.
    Mer information om att starta en föreningöppnas i nytt fönster
  • Blankett för registrering av ny förening finns att hämta på kommunens hemsida för E-tjänster och blanketteröppnas i nytt fönster
  • Till ansökan om registrering av ny förening ska föreningen bifoga stadgar och presentation av föreningens verksamhet.
  • Organisationsnummer krävs för att få vara registrerad i kommunens föreningsregister. Organisationsnummer får föreningen hos skattemyndigheten, www.skatteverket.selänk till annan webbplats.

Ändring av föreningsuppgifter

Vid varje årsskifte ska alla föreningar uppdatera sina uppgifter om föreningen i föreningsregistret så att Föreningsbyrån har korrekta kontaktuppgifter till föreningens styrelse. Det är viktigt för att föreningen inte ska missa viktig information om bidrag, utbildningar m m. Dessutom blir föreningen synlig för allmänheten på vår hemsida. Ändringar görs av föreningen själv i föreningsregistret via kommunens föreningsportal http://interbook.ornskoldsvik.selänk till annan webbplats

Login lämnas ut av Föreningsbyrån.

Villkor

Registrerad förening ska ha minst tio (10) medlemmar, stadgar och en av medlemmarna vald och fungerande styrelse. I anmälan anges namn på ordförande, kassör och sekreterare, antal medlemmar, organisationsnummer samt e-postadress till föreningen.

Sidan uppdaterades

2015-03-16

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Föreningsbyrån
0660 - 882 15
Skicka e-post