Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Upprustning av omklädningsrummen vid Själevadskolans idrottshall

I samband med kultur- och fritidsnämndens och bildningsnämndens sammanträden onsdag 20 mars fattades beslut om att genomföra en ombyggnation och renovering av omklädnings- och duschrummen vid idrottshallen på Själevadskolan. Upprustningen av lokalen ska bidra till en mer tillgänglighetsanpassad och trygg miljö för barn och unga, både under skoltid och på fritiden. Investeringen är även viktig för utveckling av föreningslivet.

- Genom att bland annat skapa fler omklädningsrum är vår förhoppning att förbättra miljön för alla som vistas och arbetar i lokalerna. Grupper på väg till och från aktiviteter behöver inte samsas om samma omklädningsrum. Det ger även skolpersonal och föreningsledare större möjlighet att ha uppsikt över lokalen, säger Sune Westberg, kultur- och fritidschef, Örnsköldsviks kommun.

Renoveringen innebär att de nuvarande omklädnings- och duschrummen byggs om för att skapa utrymme för ytterligare två omklädningsrum. Sammanlagt blir det sex stycken omklädningsrum med plats för WC och fyra duschar i varje rum. För att bygga bort insyn flyttas entrén till omklädningsrummen mot idrottshallens korridor. I anslutning till idrottshallen byggs även en ny RWC med duschmöjligheter anpassad för personer med funktionshinder och kommer finnas tillgänglig både dag- och kvällstid. Entrén på gaveln närmast parkeringen blir huvudentré för föreningar och annan inhyrning efter skoltid. På så sätt styrs besökande trafik bort från skolgården och entrén blir lättare att kontrollera både kvällar och helger.

I september 2019 beräknas renoveringen och ombyggnationen vara klar. Kostnaden beräknas uppgå till 6 miljoner kronor.

Vid frågor, kontakta:

Sune Westberg, samhällsbyggnadsförvaltningen
0660-88110
E-post

Anders Hellström, bildningsförvaltningen
0660-88263
E-post

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2019-03-26