Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ny läsmiljö på Arkenbiblioteket ska främja språkutveckling hos de yngsta

Den nya läsmiljön på Arkenbiblioteket ska locka och inspirera barnen till läsning.

Fredag 8 mars invigdes Pytte, en ny plats på Arkenbiblioteket där små barn upp till 2 år får möjlighet att leka och vistas i en inbjudande miljö och samtidigt utveckla en nyfikenhet och lust kring språk, läsning och berättande.

­­– Pytte är en förlängning av det arbete och de aktiviteter vi idag gör med små barn. Vi vill föra barnen närmare biblioteket och erbjuda en kreativ och upplevelserik läsmiljö där de kan utforska böcker på sitt sätt, i samspel med andra barn eller tillsammans med vuxna, säger Hanna Eriksson, kulturutvecklare, Örnsköldsviks kommun.

I anslutning till Pytte finns ett utbud av pekböcker. Barnen kan även utforska sin balans genom att krypa eller gå över en specialbyggd ramp, känna på aktivitetstavlan som innehåller material och former av olika slag eller krypa in i någon av gluggarna till upplevelsekojan. Det finns även en stor grå multifunktionskudde som barnen kan krypa på, lägga eller sätter sig på. Här får de också träffa familjen snigel och bygga med mjuka klossar.

Pytte hittar du på entréplan på Arkenbiblioteket intill trappan.

Läs mer om aktiviteter för små barn på Arkensbiblioteket och öppettider.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I Pytte kan barnen både upptäcka upplevelsekojan och utforkska pekböcker.

Aktuelltartikel publicerad av: Per-Olof Sedin

2019-03-26