Kulturskolans dag 30 maj - i år online

Att fira Kulturskolans dag i slutet av vårterminen är en tradition i Örnsköldsvik. Historiskt sett har Kulturskolan spelat, dansat, filmat, sjungit, agerat och skapat bild och form på stadens gator och torg.

Under pågående pandemi ska större folksamlingar undvikas men Kulturskolan vill ändå visa den kreativitet som verksamheten står för. Så i år blir det ett annorlunda Kulturskolans dag – en digital onlineversion. Kulturskolans dag genomförs som ett live-streamat event med förinspelat material.

Lördag 30 maj från 13:00 och framåt kan alla som vill se Kulturskolans dag på YouTube, sök på Kulturskolan Örnsköldsvik. Kulturskolans chef Rasmus Grip kommer att inleda sändningen och en teaterelev kommer med jämna mellanrum att berätta vad som pågår. Alla inslag kommer att vara självintroducerande på olika sätt.

Kulturskolan antyder att det kan bli ett långt event. En extra bra möjlighet att sprida glädje och pigga upp ensamma och de som just nu längtar efter mer kultur och kreativitet i tillvaron.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2020-05-25