Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

J18-VM i ishockey till Örnsköldsvik

Ytterligare ett stort evenemang kommer till Örnsköldsvik. Svenska ishockeyförbundet har beslutat att lägga J18-VM i Örnsköldsvik och Umeå i april 2019.

Juniormästerskap i ishockey är stora och prestigefyllda mästerskap att vara värdstad för – i hockeyns hemland Kanada är de större än VM för seniorer eftersom många av de framtida stjärnorna finns med.

- I en hockeyregion som denna blir detta förstås en riktig publikdragare, understryker kommunstyrelseordförande Glenn Nordlund. Här är klassisk hockeymark och jag vågar lova att vi kommer att kunna bjuda på riktigt god stämning på matcherna.

Den 18-28 april 2019 blir det gruppspel i A-gruppen i Örnsköldsvik som huvudort och i B-gruppen i medarrangören Umeå.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade som har varit med och jobbat för detta, fortsätter Glenn Nordlund. Vi har en evenemangsstrategi som säger att Örnsköldsvik ska kunna stå som värd för stora och internationella evenemang och det har nu visat sig än en gång att en aktör har sett Örnsköldsvik som en attraktiv plats. Det är förstås tack vare många människors goda insatser.

Förutom J18-VM 2019 kommer jättearrangemangen Melodifestivalen och O-Ringen till Örnsköldsvik den 22 februari respektive 21-27 juli 2018 och Landsbygdsriksdagen den 18-20 maj.


Aktuelltartikel publicerad av: Helén Sahlin

2017-10-20

 Kontakta oss

Lars Söderlind
Näringslivsutvecklare och evenemangsandsvarig
0660 - 785 90
Skicka e-post