Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Idrottsanläggningar öppnar för barn och unga från 25 januari

Från och med måndag 25 januari går det åter igen att boka lokaler för idrottsträning för barn och ungdomar som är födda 2005 eller senare. Bokningar för andra målgrupper kommer inte att godkännas under perioden 25 januari -7 februari. Föreningar och du som bokar i privat regi behöver själva avboka era tider i kommunens idrotts- och badanläggningar. Just nu kan du avboka lokal med kort varsel utan avgift.

Allmänhetens tider, allmänhetens bad och allmänhetens åkning, i kommunala anläggningar är fortsatt inställda.

Det här gäller vid träning i kommunala anläggningar och lokaler:

  • Aktiva och ledare ska alltid komma ombytta till sina träningspass så att vi kan undvika användandet av omklädningsrum, duschar och toaletter.
  • Kom strax före ditt pass och lämna anläggningen direkt i anslutning till att passet är slut. Stanna inte kvar i anläggningen/hallen.
  • Hyrd tid gäller för ordinarie lag/grupp, det vill säga inga alliansgrupper, blandade grupper mellan föreningar eller mellan lag inom egna föreningen.
  • Barn som ska delta i träning bör mötas upp av ledare i entré. Vårdnadshavare eller annan medföljande får ej vistas i lokalerna under träning.
  • Ledare och aktiva som är på plats ombeds att torka av ytor efter varje träning, det vill säga handtag, toaletter och sittytor som man använt där risk för smittspridning kan finnas.

Begränsningar av antalet personer som får vistas i en idrottshall samtidigt

Utifrån pandemilagen har kommunen räknat hur många personer som samtidigt får vistas i respektive anläggning för att undvika trängsel. Varje förening måste kontakta sitt specialidrottsförbund, för att ta reda på vilka rekommendationer som gäller för respektive idrott. Observera att förutsättningarna kan komma att ändras med kort varsel.

För mer information om bokningar eller avbokningar, kontakta: Lokalbokningen på 0660-881 14 eller lokalbokningen@ornskoldsvik.se.

Du kan även läsa mer här om hur du bokar kommunala anläggninar och lokaler.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2021-01-22