Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Full fart under Friluftsdagen 2018

Många glada besökare hade samlats när Friluftsdagen arrangerades onsdag den 7 mars. I ett vintrigt Mellansel fick de hundratals besökarna som kom från flera delar av kommunen pröva på en rad olika vinteraktiviteter, för både stora och små.

Det är tredje året i rad som Friluftsdagen anordnas av Örnsköldsviks Natur- och friluftsråd, Örnsköldsviks kommun, Mellansels IF i samarbete med flera organisationer och sponsorer. Under dagen kunde besökarna pröva på en mängd olika aktiviteter. Bland annat skoteråkning, vinterkubb, skidor, snögrafitti och pulkaåkning. Många passade även på att åka häst och släde, baka pinnbröd och gå tipsslinga.

För den som blev hungrig erbjöds både hamburgare och våfflor och det fanns även möjlighet att smaka på kaffe och godsaker från olika delar av världen. I bagarstugan hjälpte Evy Källström, Britt- Inger Öberg och Eva Hammarstedt alla som ville att lära sig baka tunnbröd.

– Det har varit fullt upp hela dagen! Vi har haft många barn som kommit hit för att testa, hittills har vi nog gräddat 50 tunnbröd, säger Evy Källström.

Hundspann var en av dagens höjdpunkter och det var många förväntansfulla och nyfikna i den långa kön. Två av dem var Charisma och hennes kompis Emma.

– Det var första gången som vi åkte hundspann, det var jättekul och gick väldigt fort, säger Charisma.

Vid Bobergstugan var det även full fart, i pullkabacken samldes både barn och hela familjer och på sjön bredvid kunde den som ville pröva på pimpelfiske.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2018-03-08