Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Ansök om ny eller ändrad in- och utfart

Enligt väglagen måste du alltid ha tillstånd från väghållaren för att ansluta eller ändra anlutningen av en enskild väg, t.ex. en tomtutfart, mot en allmän väg.

Väghållare för allmän väg kan vara antigen Trafikverket (staten) eller en kommun. I tätort är det oftast kommunen som är väghållare utom för de allra största vägarna som till exempel E4.

På Trafikverkets tjänst NVDB (Nationell vägdatabas)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se vem som är väghållare. Välj väghållare i listan till höger.

Är det Trafikverket väghållare finns information om hur du går tillväga på trafikverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Örnsköldsviks kommun godkänner i regel endast en utfart per villatomt som är max 6,5 meter bred. Det kostar inget att ansöka, men du får själv betala för alla kostnader som utfarten för med sig.

Ansökan görs i formuläret nedan alternativt via epost till:
trafik-och-parkavdelningen@ornskoldsvik.se

Ansökan om ny eller ändrad utfart mot kommunal gata
Typ av åtgärd * (obligatorisk)
Typ av åtgärd
Med din ansökan ska du bifoga ritning/skiss som beskriver förändringen du vill genomföras samt några foton som visar platsen som ansökan gäller.

Sidan uppdaterades

2020-09-02

Sidansvarig: