Cykling

I Örnsköldsvik kan du göra många härliga cykelturer. Backkrönen efter en utmanande uppförsbacke är många liksom svindlande utförsbackar.

Det är förstås möjligt att cykla i princip vilken väg som helst men det kan också vara kul att få tips om särskilda turer du kan göra. Och längre ner på den här sidan hittar då sådana tips!
Viktigt att tänka på är att det är tillåtet att cykla överallt i terrängen, men att man själv ansvarar för eventuella skador på mark.

Cykelspåret

Cykelspåret går genom hela landet, från Ystad till Haparanda. Genom Örnsköldsviks kommun går spåret längs kusten och är väl skyltat.
Spåret går på mindre vägar parallella med E4:an, både väster om och på kustsidan. Totala längden genom Örnsköldsviks kommun är 100 km.

Moälven runt

Moälven runt är en 90 km lång cykelslinga mellan Örnsköldsvik och Bredbyn på ömse sidor av Moälvens dalgång. Den passerar Själevad, Mo, Gottne, Mellansel, Anundsjö och Billsta och kan kortas av i Mo och Mellansel.
Längs leden finns boende, sevärdheter, bad och fiskemöjligheter.

Björnaslingan

Björnaslingan är 76 km lång och går mellan Örnsköldsvik och Björna. Från Arnäsvall tar småvägar vid över Faresta, Landsjö till Björna. Tillbakavägen går längs den större väg 352.
Turen passerar många badsjöar och övernattning kan ordnas på flera ställen.

Trehörningsjö

I Trehörningsjö finns fyra cykelleder som utgår från samhället och är ca 70 km långa. De är markerade och leder till bad- och fiskesjöar, kyrkor, fäbodar, kvarnar och naturreservat.

Varvsberget

På Varvsberget finns nio leder för terrängcykling med mountainbike (freeride), mestadels down-hill. Lederna har olika svårighetsgrad och finns i anslutning till sittliften som man stiger på vid hoppbackens fot. Liften har cykelfästen. 

Allemansrätten på cykel

Sidan uppdaterades

2019-07-29

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Mikael Vestman
Kultur- och fritidsavdelningen
0660-88 605
Skicka e-post