Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Cykling och cykelvägar

Cyklar

På de här sidorna har vi samlat aktuell information om cykling i Örnsköldsvik. Du kan bland annat läsa om cykelparkeringar och hur vi sköter cykelvägarna. Här kan du också hitta cykelkartan, se var kommunens cykelpumpar finns, samt lämna synpunkter.

Cykelkarta

En karta som visar cykelvägar i Örnsköldsvik togs fram under 2014. Kartan visar de olika cykelstråken i centrala Örnsköldsvik med omnejd. Här får du även information om vilka cykelvägar som är huvudstråk samt lokala stråk. Huvudstråk är uppskyltade utifrån stråkets färg. På kartan är cykelparkeringar och cykelpumpar utmärkta.

Ladda ner cykelkartaPDF

Lämna synpunkt eller felanmäla

Vill du lämna synpunkter eller felanmäla cykelvägar kan du göra det här via formuläretet eller via appen Felanmälan Örnsköldsvik.

Gatuenheten är ansvarig för drift och underhåll av cykelvägarna. De kan svara på frågor som rör tex sandning och plogning. Mer om underhåll kan du läsa på sidan kring Underhåll barmark och vinter.

För miljön och hälsan

Brukar du ta bilen korta resor? Cykeln har många fördelar jämnfört med bilen. Det är ett snabbt, enkelt och kostnadseffektivt sätt att ta sig fram. Som bonus är det bra för hälsan och sparar på naturens resurser. Örnsköldsvik är känt för sin kuperade terräng. Har du väldigt backigt där du bor eller känns resan lite lång, då kanske en elcykel är något för dig.

Visste du att? Om du i lugn takt tar 10 minuters cykeltur, istället för bil, till arbetet gör du på ett år av med energi som motsvarar 7 kg choklad!

Sidan uppdaterades

2021-01-11

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
Måndag - fredag 07:30 -17:00
0660-880 00
Skicka e-post

Trafik- och parkavdelningen
Skicka e-post

Felanmälan, synpunkter och förslag för kommunens gator, gång- och cykelvägar, parker och lekplatser.

Felanmälan och förbättringsförslag via webbformulärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda ner appen "Ett bättre Örnsköldsvik" till mobil och surfplatta för felanmälan och förbättringsförslag.