Du är här:

Städning av gator och trottoarer, sandupptagning

När snö och is tinat bort från kommunens gator och vägar påbörjas sandupptagning och sopning. Arbetet sker från tidig morgon, kl 05:00 till cirka kl 22:00 på kvällen. I centrum pågår arbetet nattetid på grund av trafiksäkerheten och framkomligheten och vi hoppas på förståelse från boende i området under den korta period som arbetet pågår. Målsättningen är att arbetet ska vara klart i början av juni månad. Under sommarmånaderna genomförs sedan underhållssopning.

I samband med sopning kan problem med damm och buller förekomma. Vi rekommenderar därför att ni avvaktar med att putsa fönster och annat utomhusarbete tills att sandupptagningen är genomförd i ditt område. Se turordningen för årets sandupptagning nedan.

Sandupptagning 2018

Vid sandupptagning prioriteras gång- och cykelvägar, de centrala delarna av staden samt de vägar som är mest trafikerade. I övrigt sker sandupptagningen utifrån en turordning som ändras år från år för att det ska bli så rättvist som möjligt. Vår entreprenör Svevia sköter sandupptagning i och områden runt Björna, Bredbyn, Bjästa och Köpmanholmen.

Turordning för sandupptagning i centralorten:

Gång- och cykelvägar: efter Arnäsvägen, Järvedsleden, Bonäsvägen, Modovägen, Sundsvägen, Genesåsvägen, Vågsnäsvägen, Bondegatan, Brogatan, Själevadsgatan, Översjälavägen, Målevägen, Järnvägsgatan, Hampnäsvägen, Prästsundsvägen, Järvedsvägen, Sörängetvägen, Götavägen, Gottnevägen och Krokvägen.

Centrala staden och centralortens villaområden enligt följande ordning:

  1. Hallbacken, Sund, Domsjö och Svedjeholmen
  2. Järved och Bonäset
  3. Varvet och Hörnett  
  4. Ås, Själevad och Överhörnäs
  5. Kroksta och Gullänget
  6. Svartby, Brösta, Arnäsvall och Gimåt                       

När sopningen är klar i villaområdena fortsätter vi med följande huvudvägar: Järvedsleden, Bonäsvägen, Modovägen, Översjälavägen, Gottnevägen, Hampnäsvägen, Mycklingvägen, Målevägen, Krokstavägen, Gimåtvägen, Fågelvägen, Arnäsvägen, Brogatan, Vetevägen, Sundsvägen, Genesåsvägen, Vågsnäsvägen, Domsjövägen.

Sidan uppdaterades

2018-12-21

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
Måndag - fredag 07:30 -17:00
0660-880 00
Skicka e-post

Trafik- och parkavdelningen
Skicka e-post

Felanmälan, synpunkter och förslag för kommunens gator, gång- och cykelvägar, parker och lekplatser.

Felanmälan och förbättringsförslag via webbformulärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda ner appen "Ett bättre Örnsköldsvik" till mobil och surfplatta för felanmälan och förbättringsförslag.