Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Städning av gator och trottoarer, sandupptagning

När snö och is tinat bort från kommunens gator och vägar påbörjas sandupptagning och sopning. Arbetet sker från tidig morgon, kl. 05:00 till cirka kl. 23:00 på kvällen. I centrum pågår arbetet nattetid på grund av trafiksäkerheten och framkomligheten och vi hoppas på förståelse från boende i området under den korta period som arbetet pågår. Målsättningen är att arbetet ska vara klart i början av juni månad. Under sommarmånaderna genomförs sedan underhållssopning.

I samband med sopning kan problem med damm och buller förekomma. Vi rekommenderar därför att ni avvaktar med att putsa fönster och annat utomhusarbete tills att sandupptagningen är genomförd i ditt område. Se turordningen för årets sandupptagning nedan.

Sandupptagning 2020

Vid sandupptagning prioriteras gång- och cykelvägar, de centrala delarna av staden samt de vägar som är mest trafikerade. I övrigt sker sandupptagningen utifrån en stigande turordning som ändras år från år för att det ska bli så rättvist som möjligt. Vår entreprenör Svevia sköter sandupptagning i Björna, Gideå, Långviksmon, Trehörningsjö, Bredbyn, Mellansel, Gottne, Sidensjö, Bjästa, Åmynnet, Köpmanholmen och Bergom.

Turordning för sandupptagning i centralorten:

Gång- och cykelvägar: Arnäsvägen, Järvedsleden, Bonäsvägen, Modovägen, Sundsvägen, Genesåsvägen, Vågsnäsvägen, Bondegatan, Brogatan, Själevadsgatan, Översjälavägen, Målevägen, Järnvägsgatan, Hampnäsvägen, Prästsundsvägen, Järvedsvägen, Sörängetvägen, Götavägen, Gottnevägen och Krokvägen.

Centrala staden och centralortens villaområden enligt följande ordning:

  1. Varvet och Hörnett
  2. Ås, Själevad och Överhörnäs
  3. Kroksta och Gullänget
  4. Svartby, Brösta, Arnäsvall och Gimåt
  5. Hallbacken, Sund, Domsjö och Svedjeholmen
  6. Järved och Bonäset

När sopningen är klar i villaområdena fortsätter vi med följande huvudvägar: Järvedsleden, Bonäsvägen, Modovägen, Översjälavägen, Gottnevägen, Hampnäsvägen, Mycklingsvägen, Målevägen, Krokstavägen, Gimåtvägen, Fågelvägen, Arnäsvägen, Brogatan, Vetevägen, Sundsvägen, Genesåsvägen, Vågsnäsvägen, Domsjövägen.

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
Måndag - fredag 07:30 -17:00
0660-880 00
Skicka e-post

Trafik- och parkavdelningen
Skicka e-post

Felanmälan, synpunkter och förslag för kommunens gator, gång- och cykelvägar, parker och lekplatser.

Felanmälan och förbättringsförslag via webbformulärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda ner appen "Ett bättre Örnsköldsvik" till mobil och surfplatta för felanmälan och förbättringsförslag.