Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ny leverantör för mobilbetalning i parkeringsautomaterna

Med start under vecka 6 och 7 kommer Örnsköldsviks kommun att erbjuda ytterligare en leverantör för betalning via mobilen i kommunens parkeringsautomater. Ett steg framåt i utvecklingen av myntfria parkeringsautomater, som började gälla hösten 2016. Den som ska betala sin parkering via mobilen kommer kunna välja att betala med den nya leverantören Parkster eller SMS Park, som används idag. Båda leverantörerna erbjuder en kostnadsneutral betalning, alltså inga extra avgifter när du betalar via mobilen.

För dig som ska parkera och betala blir det inte någon större skillnad, förutom att du får en större valmöjlighet. När du ska parkera och betala följer du som vanligt de anvisningar som finns vid parkeringsautomaten. Var uppmärksam på vilken zonkod som gäller, zonkoderna kommer att synas tydligt på sidan av parkeringsautomaten. SMS Park har en tvåsiffrig zonkod och Parkster har en fyrsiffrig zonkod. Alternativen för betalning kommer fortsatt att vara betalkort, SMS och app via mobiltelefonen. Med både Parkster och SMS Park kan du även välja att betala din parkering med en talsvarstjänst eller via webb.

Här kan du ta del av kontaktuppgifter och mer information om hur du betalar i kommunens parkeringsautomater.

*nya informationsskyltar kommer att börja sättas upp vid parkeringsautomaterna under vecka 6, med förbehåll att vädret tillåter.

Läs mer om Parksterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om SMS Parklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2017-02-02