Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Klass 2-varning för stora snömängder, sen fredag till lördag

Informationen uppdaterad 22 januari 13:15

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för snöfall som kan ge kraftig drivbildng från och med sen fredag eftermiddag till lördag morgon. Det är främst östra delen av Ångermanland som väntas drabbas med nederbörd på 15-25 cetimeter i kombination med frisk ostlig vind.

Trafikläget väntas bli besvärligt och det kan även bli störningar i elnätet. Ge dig inte ut på vägarna om det inte är nödvändigt. Om du måste ge dig ut i trafiken så håll avståndet. Ifall du blir stående är det bra om du har med dig mobiltelefon, vatten, filt och varma kläder, frukt eller annat. Se till att ha ordentligt med bränsle i bilen för att kunna hålla bilen varm. Tänk även på att bereda plats för räddningsfordon och ambulans. Håll dig uppdaterad om trafikläget på Sveriges Radio P4 eller via Trafikverkets webbplats. Förutsättningarna kan förändras snabbt, följ därför väderleksutvecklingen på SMHI:s webbplats.

Kommunen snöröjer med alla befintliga resurser. Plogningen tar dock längre tid på grund av drivbidning och de stora snämängder som fanns sedan tidigare snöoväder. Prioritet för snöröjningen är huvudgator, bussgator och gång- och cykelvägar. Vid kraftigt snöfall uppmanas du att avvakta med att felanmäla snöröjningen så att snöröjarna har en chans att avsluta arbetet. Om du måste ge dig ut i trafiken, undvik att parkera på gatuparkering så att snöröjning och utlasning av snö kan underlättas.

Från och med söndag 24 januari kl 21:00 sker utlastning av snö i centrala Örnsköldsvik.

Följ händelseutvecklingen genom att lyssna på Sveriges radio, P4 Västernorrland.länk till annan webbplatstrafikverkets webbplatslänk till annan webbplats kan du följa läget längs vägarna.

Har du planerat att resa med kollektivtrafik, se norrtag.selänk till annan webbplats respektive dintur.selänk till annan webbplats för aktuell trafikinformation.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2021-01-22