Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Förändringar i kollektivtrafiken från 13 december

I samband med tidtabellsskiftet 13 december i år kommer förändringar att genomföras i Örnsköldsviks kommuns kollektivtrafik. Förändringarna innebär att all linjelagd busstrafik på söndagar tas bort och även vissa dags- och kvällsturer under vardagar inom både tätortstrafiken och landsortstrafiken. Däremot blir lördagstrafiken oförändrad. Beslutet är fattat av samhällsbyggnadsnämnden utifrån det ekonomiska läget för att få en budget i balans.

-Vi har under flera år sett stora kostnadsökningar inom kollektivtrafiken, något som gör att vi behöver vidta åtgärder. Det innebär tyvärr att vi inte kan upprätthålla alla våra avgångar. I vissa områden, där antalet resenärer är få, kan detta innebära försämrade möjligheter att resa med kollektivtrafiken, säger Mikael Malmén, samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Inför beslut genomförde kommunen vid flera tillfällen dialogmöten med allmänheten under hösten 2019, för att informera och inhämta synpunkter.

Nya tidtabellen hittar du på Din Turs webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om beslutet - Kollektivtrafik inom budgetram, se samhällsbyggnadsnämnden 19 maj 2020.länk till annan webbplats

Vid frågor om beslutet om förändringarna i kollektivtrafiken, kontakta: kollektivtrafik@ornskoldsvik.se

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2020-12-03