Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Vuxna på sta´n

Vuxna på stan är en organiserad form för vuxna att finnas ute vid ungdomsarrangemang. Med Fältgruppen som samordnare delas huvudansvaret ut på olika församlingar och samfund, men som privatperson är du alltid välkommen att delta. De flesta ungdomar uppskattar vuxna som bryr sig. Några behöver lite extra omtanke och andra kanske avstår en kriminell handling på grund av din närvaro. Du är viktig.

Syftet med vuxna på stan

Är främst att skapa en trygg utomhusmiljö för våra ungdomar att vistas i. Det är även viktigt att föräldrar och andra vuxna får en ökad medvetenhet och kunskap kring ungdomars situation på kvällstid och miljöerna de vistas i.

Förhållningssätt

Du finns ute som privatperson och agerar efter eget omdöme. Inga andra försäkringar än dina privata gäller. Endast polis och ordningsvakt har befogenheter att beslagta alkohol eller ingripa mot någons vilja.

Endast i de fall när en person begår en brottslig handling där fängelse ingår i straffskalan, har du som privatperson rätt att förhindra gärningen eller hålla kvar personen tills polisen kommer. Om du ser något brottsligt, notera personens signalement och kontakta polisen.

Om du undrar över något inför kvällen eller vill diskutera något efter kvällen, skicka e-post till Fältgruppen. Det går också bra att ringa till Fältgruppen eller polisen.

ALLA är jättevälkomna!

Samling innan sker på Cafe´ UH, Lasarettsgatan 9 kl 21:00 respektive kväll där fältgruppen kommer att hålla en genomgång. Ni som väljer att delta kommer att få en fikabiljett som gäller under kvällen. Ungdomar behöver vuxna på stan och vi hoppas att det är många som kan delta, ditt engagemang gör skillnad!

Välkommen till följande tillfällen:
Fredag 31 augusti kl. 21
Lördag 1 september kl. 21

Lokal: Café UH

Sidan uppdaterades

2019-02-07

Sidansvarig:

Besöksadress

Samling för Vuxna på sta´n
Café UH
Lasarettsgatan 9
Örnsköldsvik