Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Förebygga Våldsbejakande extremism

Rädda Barnen erbjuder kontakt via orostelefon

- för dig som är orolig för att någon som du känner riskerar att dras in i våldsbejakande extremism.

HIT KAN DU RINGA - Orostelefonen mot radikalisering finns till för dig som är orolig för att någon du bryr dig om dras till en våldsam, extrem rörelse eller ideologi. 

Rädda Banen erbjuder stöd och råd om vart du kan vända dig för att få hjälp i den kommun där du bor. Du är också välkommen att ringa till oss om du bara vill prata med någon om din oro, och som stöttar dig på dina villkor. Vi svarar på samtal från såväl vuxna som barn och unga.

Öppettider

Rädda Barnen har öppet på vardagar klockan 9:00-12:00 och 13:00-16:00 + kvällsöppet på onsdagar till kl 19:00.

Kostnadsfritt och anonymt

Samtalen kostar inget och syns inte på telefonräkningen. Du som ringer får vara anonym. Vi som svarar är utbildade i samtalsstöd och vana att lyssna och stötta.

Flera språk

Vi svarar på svenska, men vi kan också erbjuda dig att prata med oss på engelska, danska, arabiska, azerbajdzjanska, dari, pashto, persiska, somaliska, turkiska och tigrinja. Ring så berättar vi mer. 

SPRID AFFISCHER - här kan du ladda ner affischer om Orostelefonenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lokalt

I Örnsköldsvik finns en arbetsgrupp med representanter från flera aktörer som håller på att slutföra arbetet med att skapa en lokal strategi och handlingsplan för att förebygga våldsbejakande extremism.

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Brottsförebyggande rådet (Brå) Örnsköldsvik
Samordnare Birgitta Edin-Westman 
073-274 62 83
Skicka epost